Apple зекономила на Watch Series 8 і Watch Ultra. Вони розчарують покупців

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У нових Apple Watch Series 8 не буде приросту у продуктивності в порівнянні з минулою моделлю годинника. Про це пише MacRumors.

Тиждень тому Apple представила відразу три моделі “розумних” годинників – Watch Series 8, Watch SE і Watch Ultra. На презентації все виглядало дуже привабливо, але тепер розкрилася неприємна подробиця про восьму модель «яблучного» смарт-годинника.

Йдеться про внутрішній чіп, який керує годинником, і від якого безпосередньо залежить швидкість та стабільність їх роботи. Згідно з джерелом, Apple Watch Series 8 отримали SoC на базі T8301 — такий самий ідентифікатор вказаний для чіпів S6 і S7, встановлених у моделях Series 6 і 7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей факт означає лише одне: Apple Watch Series 8, Watch Ultra та оновлені Watch SE будуть працювати по суті все на тому ж чіпі, який був встановлений у Series 6 і Series 7.

Непрямо це доводить сама Apple: останні пару років на презентаціях Apple Watch вона порівнює продуктивність нового чіпа не з торішньою моделлю, а з S5. Схоже, що після S6 продуктивність «яблучних» годинників не змінюється. Компанія третій рік встановлює в новий годинник старий чіп, лише трохи модифікуючи його для сумісності з новими датчиками.

Чіпи S6 та S7 (і схоже, що S8 теж) засновані на SoC Apple A13 Bionic, який вперше був встановлений у iPhone 11. Він виконаний за технологією 7 нм і має 32 Гб вбудованої пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.