Чим відрізняються AirPods Pro 2 від старих AirPods Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На презентації iPhone 14 купертинівці оновили одну з лінійок власних бездротових навушників. Настав час детально розібратися з новинкою.

У рамках цього порівняння почуємо гаджет із попередником і подивимося, чи варто оновлювати свої AirPods Pro першого покоління.

1. Габарити та дизайн

Нова гарнітура AirPods Pro 2 має розміри кейсу 45.2 x 60.6 x 21.7 мм , вага 50.8 г. Футляр не змінився у розмірах порівняно із попередником, але отримав кілька помітних нововведень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По-перше , на бічній грані кейсу є кріплення для ремінця , що дозволяє зручніше переносити пристрій без чохлів і футлярів, що збільшують розміри.

По-друге , на нижній грані з’явилося кілька додаткових отворів динаміка. Про його призначення поговоримо нижче. Корпус гарнітури захищений від попадання вологи за стандартом IPX4 .

Самі навушники мають аналогічні розміри та форму, їх можна запросто сплутати з попереднім поколінням. Розмір навушника: 30.9 x 21.8 x 24 мм , вага 5.4 г.

Старі навушники AirPods Pro мають кейс схожого розміру: 45.2 x 60.6 x 21.7 мм , вага 45.6 г. Футляр виконаний із аналогічного глянсового пластику білого кольору.

Жодних кріплень та отворів для динаміків на кейсі не передбачено. Заявлено вологозахист за стандартом IPX4 .

Самі навушники не відрізняються від новинки і мають розмір: 30.9 x 21.8 x 24 мм , вага 5.4 г.

2. Начинка, датчики та сенсори

Нові AirPods Pro 2 працюють під керуванням чіпа Apple H2 . Розробники обіцяють покращену продуктивність та пропускну здатність звуку.

За виведення звуку відповідає новий драйвер і підсилювач, проте підтримку Lossless до Apple Music не завезли.

Кожен навушник оснащується чотирма сенсорами: датчик виявлення вуха, акселерометр для виявлення руху, датчик розпізнавання мови та сенсорна панель управління.

Сам кейс вперше отримав власний чіп Apple U1 . Він необхідний для пошуку чохла через додаток Локатор у тих країнах, де його робота дозволена та сертифікована.

Стара гарнітура AirPods Pro працює під керуванням чіпа Apple H1. Наразі точні відмінності між процесорами невідомі. Зрозуміти, наскільки це позначиться як звучання вийде лише після детального тесту.

Навушники оснащуються датчиками: подвійний оптичний сенсор, акселерометр, датчик голосової активності, датчик натискання (здавлювання).

Додаткових чіпів у зарядному футлярі не передбачено.

3. Підтримувані технології

Нові AirPods Pro 2 підтримують усі звичні для гарнітур Apple технології. Є голосова активація асистента Siri та автоматичне перемикання між пристроями на одному обліковому записі Apple ID.

Гарнітура має адаптивний еквалайзер, просторове аудіо з фіксацією положення голови та широкий динамічний діапазон.

Підтримуються недоступні в інших гарнітурах ( AirPods 1/2/3 ) активне шумозаглушення, режим прозорості та система вирівнювання тиску.

Якщо порівнювати з попереднім поколінням AirPods Pro , покращилася система просторового аудіо та алгоритми шумозаглушення (завдяки як новому чіпу, так і покращеній звукоізоляції). Режим прозорості став адаптивним, підлаштовуючись під гучність та кількість навколишніх звуків.

Гарнітура попереднього покоління AirPods Pro підтримує подібний набір можливостей.

Тут є і голосова активація Siri і автоматичне перемикання між пристроями, і широкий динамічний діапазон.

Опції адаптивного еквалайзера, просторового аудіо, шумозаглушення та режиму прозорості теж присутні. Однак, вони поступаються за різними параметрами новинці через старіший чіп H1.

4. Інші відмінності

◆ Нова гарнітура AirPods Pro 2 оснащується вбудованим у кейс динаміком . Він необхідний для увімкнення сигналу пошуку. Усі інші гарнітури можна шукати лише без футляра. Крім цього пристрій навчився сигналізувати звуком про вдалу пару або низький рівень заряду.

◆ Завдяки новому ємнісному шару на сенсорній поверхні навушники можуть розпізнавати жест свайпом . Рух пальцем вгору чи вниз збільшуватиме або зменшуватиме гучність, відповідно.

◆ Зарядний футляр підтримує бездротове заряджання MagSafe і може поповнювати заряд від зарядки Apple Watch .

◆ Новинка отримала покращений акумулятор , може пропрацювати до 6 годин на одному заряді і до 30 годин при підживленні від кейсу. Попереднє покоління працювало 4.5-5 годин та до 24 годин з кейсом. Зараз автономність AirPods Pro 2 не поступається AirPods 3 .

◆ Гаджет отримав оновлений модуль Bluetooth 5.3 (проти Bluetooth 5.0 у попередника).

◆ Нова гарнітура постачається з великим набором додаткових амбушюр. На вибір розміри: XS, S, M, L.

Всі відмінності коротко

▶ Габарити гарнітур не відрізняються, новинка може похвалитися новим кріпленням для ремінця та отвором для динаміків. Самі навушники без порівняння серійного номера розрізнити не вдасться.

▶ Начинка нових навушників стала потужнішою. Все завдяки чіпу Apple H2 , який вперше дебютував і не встановлювався в гарнітурі раніше. Крім цього зарядний кейс оснастили чіпом U1 для визначення місця розташування (фішка не працюватиме в Росії).

▶ Технології, що підтримуються , в обох гарнітурах однакові. Новинка виграє тільки як виконання деяких фішок. Шумопридушення сильніше, просторове звучання більш реалістичне.

▶ З інших відмінностей варто відзначити вбудований у кейс динамік для зручного пошуку, можливість регулювати гучність свайпом по навушнику, зарядку від “таблетки” Apple Watch та покращену автономність (6 годин проти 4.5).

Оновлення вийшло вартісне, нову гарнітури прокачали як зовні, так і “під капотом”.

З’явилося кілька очевидних фішок, які давно напрошувалися як петельки для шнурка або динаміка для кейса. Новий процесор має якісно покращити звучання та роботу деяких опцій.

У результаті апдейт робить пристрій гарною покупкою як для користувачів AirPods 1/2 , так і гідною заміною втомленим AirPods Pro першого покоління. Під питанням лише перехід з AirPods 3 для тих, кому не потрібний шумодав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.