Флагманський Ryzen 9 5950X виявився дуже швидким але з великим недоліком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня AMD представила процесори Ryzen 7000-ї серії – і одна з новинок уже потрапила до рук ентузіастів. Вони протестували чіп у популярному бенчмарку та поділилися результатами з аудиторією. Як виявилося, компанія не лукавила, заявляючи про значний приріст обчислювальної потужності фірмових чіпів. Щоправда, такий «буст» позначився і на інших важливих характеристиках: енергоспоживання та температурному режимі.

AMD Ryzen 9 5950X має 16 ядер (32 потоки виконання) та максимальну тактову частоту 5,7 ГГц. За заявою вендора, приріст одноядерної продуктивності чіпа порівняно з Ryzen 9 5950X становить 29%. Перевірити це практично взялися китайські ентузіасти — придбавши процесор на початок продажів, вони протестували їх у Cinebench R23 на стокових настройках.

За неофіційними даними, опублікованими на порталі Chiphell, у багатопотоковому режимі тестування процесор «вичавив» 38 984 бали. Ще один ентузіаст під ніком Raichu повідомив про результат у 37 452 бали. Він зазначив, що в ході тестування CPU утримував частоту 5,1 ГГц на всіх ядрах, споживав 240 Вт енергії і розігрівся до 96 ° C навіть при використанні рідинної системи охолодження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з іншим джерелом , у зв’язці зі СЖО процесор набрав 36 256 балів, а при використанні повітряного охолодження – лише 29 649 балів. Варто зазначити, що навіть при округленні до 30 000 «балів» новий Ryzen загалом підтверджує заяву AMD про перевагу над попередником. Старт продажу нового покоління фірмових чіпів заплановано на 27 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.