Ґаджети

Що відомо про Apple Watch Pro і навіщо вони потрібні

Share

Любителі екстремальних видів спорту, які за сумісництвом є ще й користувачами Apple Watch, не перший рік просять Apple випустити захищену версію годинника. Адже якими б міцними та захищеними не були звичайні Apple Watch, екстремальний спорт навіть вони пережити не завжди в змозі. І цього року компанія з Купертіно нарешті прислухалася до бажань покупців. На найближчій презентації 7 вересня очікується реліз Apple Watch Pro. Здається, що може бути простішим, ніж просто зробити міцний корпус для годинника.

Але Apple має своє бачення ситуації. Як ви напевно знаєте, будь-який захищений гаджет найчастіше виглядає дуже безглуздо або просто некрасиво. З урахуванням того, що в дизайн своїх пристроїв Apple вкладає величезні суми, стає зрозуміло, що подібне зробити в Купертіно просто не можуть. У результаті цей факт інові функції watchOS 9 наштовхують на думку, що Apple Watch Pro будуть розраховані зовсім не на екстремалів.

Apple Watch Pro — ціна

Всі ми хоч раз бачили по-справжньому захищений пристрій: величезний чорний прогумований корпус, в якому іноді навіть екран не просто знайти. Всі чудово розуміють, що Apple ні за якого розкладу не випустить Apple Watch у подібному вигляді. З моменту виходу першої версії завжди використовувався метал, будь то алюміній, сталь або титан і скло. Залежно від версії нижня частина була або пластиковою, або керамічною. З якихось інших матеріалів уявити Apple Watch просто неможливо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомий інсайдер Марк Гурман повідомив , що Pro-версія яблучного годинника буде зроблена з титану. Це підтверджує той факт, що вона повинна мати більш міцний корпус, ніж звичайні версії. При цьому до кінця не ясно, чи залишиться у продажу Apple Watch Edition з аналогічним титановим корпусом або буде знято з продажу. Зовні годинник залишиться закругленим. Жодних плоских бічних граней у цьому поколінні не передбачається. Передбачається, що Apple Watch Pro отримають датчик температури , завдяки якому можна відстежити коливання температури тіла. Навряд чи його показання будуть максимально точними, адже використовуватиметься температура шкіри на руці, але зрозуміти динаміку можна без особливих труднощів.

Новий годинник отримає найбільшу діагональ екрану в історії Apple Watch. За останніми даними, це буде 47 міліметрів. На тлі цієї інформації відразу з’явилися чутки, що старі ремінці не підійдуть до Apple Watch Pro. Однак практично одразу Гурман цю інформацію спростував . На його думку, старі ремінці та браслети без проблем підійдуть до збільшеної версії.

Найцікавіше в цій ситуації це ціна. Очікується, що вона буде на рівні 900-1000 доларів. Що дорожче за Apple Watch Edition. З урахуванням того, що саме Apple Watch Pro отримають найпросунутіші можливості щодо занять спортом, вартість навіть не дивує.

Тренування на Apple Watch

На Apple Watch Series 7 для перегляду зон серцевого ритму потрібно гортати екрани. Apple Watch Pro помістить усю цю інформацію на головний екран тренування.

На початку я відзначив той момент, що Apple Watch Pro будуть призначені не для екстремальних видів спорту. Це, швидше за все, справді так. З урахуванням того, що дизайн вони будуть мати класичний, просто зі збільшеним екраном і корпусом з титану, нічого принципово захищеного і відмінного від поточних версій в них не буде.

Але нова діагональ екрану з’явиться у Apple Watch Pro не так. watchOS 9 надає більшу кількість інформації про тренування та стан здоров’я спортсмена. І це зроблено не просто так. Зважаючи на все, Apple Watch Pro будуть розраховані на тих, хто займається спортом, пов’язаним з витривалістю. Тривала їзда на велосипеді, марафонський біг, тріатлон. Це все вимагає мало того, що додаткової інформації на екрані годинника, так ще й великого часу автономної роботи. Так, на марафоні в Нью-Йорку в 2016 році бігунів в Apple Watch попереджали, що заряду годинника може не вистачити на весь забіг.

Це підтверджує той факт, що для Apple Watch Series 8 і Pro у Купертіно розробили новий режим енергозбереження. Ми розповідали про нього у окремому матеріалі. Швидше за все, він буде апаратним і через це не з’явиться на годиннику попереднього покоління. При цьому після його активації можна буде використовувати основні функції годинника просто з меншим енергоспоживанням. Які обмеження з’являться на годиннику в момент його активації, на даний момент невідомо.

Передбачається, що завдяки його використанню можна буде продовжити тривалість роботи до трьох повних днів. Це буде чудовим результатом з урахуванням тих функцій, які Apple Watch надають своїм користувачам. Окремо слід зазначити, що нові дані про тренування, що з’явилися у watchOS 9, дуже органічно виглядатимуть на збільшеному екрані годинника. Зокрема, зони серцевого ритму помістяться прямо на першому екрані тренування без необхідності додаткового перегортання. Швидше за все, в якихось режимах Apple навіть дозволить вибирати, що конкретно потрібно користувачеві для високоякісного відстеження власних показників.

Якщо проаналізувати все, що відомо зараз про Apple Watch Pro, думка про те, що цей гаджет буде створений для екстремальних видів спорту, пропаде сама собою. Швидше за все, ті, хто хотів саме максимально захищений пристрій, будуть засмучені. Але слід розуміти, що Apple ніколи не пожертвує дизайном для безпеки. Якщо ви займаєтеся спортом, який потребує тривалого часу роботи від одного заряду та максимально можливу функціональність, то Apple Watch Pro будуть призначені саме для вас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple Watch
  • Останні записи

    Microsoft представляє Surface Pro 11 з процесорами Snapdragon та OLED-дисплеємж

    Компанія Microsoft анонсувала випуск Surface Pro 11 - першого пристрою в цій серії, що працює…

    21.05.2024

    iPhone 16 Pro Max буде оснащений новими ширококутними та ультраширококутними камерами

    iPhone 16 Pro Max зможе похвалитися більшим сенсором основної камери, а обидві моделі iPhone 16…

    21.05.2024

    Як користуватися смартфоном Samsung Galaxy щоб він завжди працював

    Рівень налаштування One UI Samsung забезпечує багатий та зручний інтерфейс для користувачів Android на пристроях…

    21.05.2024

    Витік нової моделі Sony Xperia Pro-C: що на нас чекає у 2024 році

    В останні дні чутки про нові моделі смартфонів Sony не вщухають. Спочатку в мережу потрапили…

    21.05.2024

    Наскільки сильно розширення уповільнюють браузери – відповідь експертів

    Команда розробників Debugbear протестувала близько 5 тисяч найпопулярніших розширень для браузера Chrome, щоб з'ясувати, чи впливають вони…

    21.05.2024

    Представлений новий Microsoft Surface Pro: Snapdragon X, OLED, 5G, Wi-Fi 7

    Одночасно з анонсом Surface Laptop, компанія Microsoft представила ще одну новинку – Surface Pro. За заявою…

    21.05.2024