Як вибрати TWS навушники: 7 дієвих порад

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Такий аксесуар як бездротові навушники вибрати досить складно. А найбільше складніше придбати TWS-навушники, які якісно передають звук.

Реклама

TWS (True Wireless Stereo) є окремою категорією серед сотні моделей навушників. Щоб придбати якісний аксесуар, необхідно враховувати низку тонкощів та нюансів.
Особливості вибору

1. Наявність Bluetooth 5.0

Наявність п’ятої версії дозволяє отримувати стабільну, швидкісну передачу звуку (24 Мбіт/с), знижуючи рівень споживання заряду. Відстань сигналу становить 300 м. Окремо варто відзначити найкращу продуктивність.

2. Аудіо

На TWS є кнопки управління, що дозволяють швидко змінювати музику, активувати голосового помічника, відповісти на дзвінок, не користуючись телефоном. Аксесуар управляється за допомогою звичайних та сенсорних кнопок.

3. Рівень шумопоглинання та звукоізоляції

Вони дозволяють насолоджуватися прослуховуванням музики. TWS-навушники випускаються у 2 формах: у вигляді вакууму (у вигляді затичок) та вкладишів (мають ніжку). Аксесуар у формі вкладишів зручний у застосуванні, і не тисне на вуха, не має шумозаглушення. Вакуумний аксесуар пригнічує зовнішній шум, але незручний у застосуванні. І тому не підходять для тривалого застосування.

4. Портативна зарядка (кейс)

Від якості зарядного кейсу залежить портативність гарнітури. Деякі моделі мають порівняно більші розміри через батарейку. Відповідно, кейс матиме великі габарити. Для зручності користування рекомендується звертати увагу на габарити кейсу.

5. З’єднання

У деяких аксесуарах пари відбувається досить швидко. При покупці слід обов’язково перевірити швидкість підключення.

6. Рівень водонепроникності

TWS повинен бути водонепроникним, щоб витримувати піт або дощ. Максимально рівень водонепроникності може досягати IPX8. Для тих, хто любить поплавати в басейні або займається професійним спортом, підходять моделі з IPX5.

7. Кодеки аудіо

У продажу є безліч моделей з різними блютуз-кодеками. Для не дуже прискіпливих користувачів підходить за допомогою протоколу SBC. Меломанам варто вибирати модель із підтримкою APTX та AAC.

Скільки коштує?

Недорогі варіанти, що коштують нижче 3000 гриень, можуть працювати погано та швидко зламаються. Для прослуховування музики можна вибрати навушники з бюджетною ціною. Для подкастів та аудіокниг підійдуть дорожчі моделі.

Автономність

Усі моделі TWS-навушників мають один недолік – обмежений час роботи. Як правило, ємність акумуляторів аксесуара дорівнює 30-700 мАг. Чим більша ємність, тим більше часу роботи без підзарядки. З іншого боку, при наявності ємного акумулятора аксесуар має великі розміри.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ