Ґаджети

Самостійно перезавантажуються Apple Watch. Що робити

Share

Після оновлення годинника Apple Watch Series 3 до watchOS 8.7 користувачі зіткнулися з проблемою самостійного перезавантаження свого годинника. Найсумніше, що виявити якусь закономірність у цій ситуації було практично неможливо. Пристрій міг піти в перезавантаження абсолютно будь-якої миті. При цьому скидання годинника до заводських налаштувань , розрив пари з Айфоном та будь-які інші класичні способи вирішення проблеми в цьому випадку не допомагали.

Але, зважаючи на все, вихід із ситуації таки вдалося знайти. Причому зробити це вийшло у самої компанії Apple. Давайте розберемося, у чому причина таких перезавантажень і як можна вирішити цю проблему.

Як оновити Apple Watch

Apple Watch Series 3 побачили світ вже в далекому 2017 році і досі продовжують отримувати оновлення. Як ви вже знаєте, watchOS 8 стане останньою версією операційної системи для цього годинника. Насправді це правильне рішення з боку Apple. Цей пристрій вже морально застарів, і йому час на спокій. Але, здавалося б, навіть у такому налагодженому і звичному гаджеті можуть виникати досить критичні помилки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблема з перезавантаженням – одна з таких. Добре, що Apple не закидає вже, здавалося б, списаний пристрій і продовжує виправляти помилки у його програмному забезпеченні. Для того, щоб позбутися постійних мимовільних перезавантажень Apple Watch Series 3, необхідно оновити їх до нової версії watchOS 8.7.1. Це ексклюзивна версія, призначена виключно для цієї моделі годинника. Ні для яких інших вона не вийшла. Щоб її встановити, необхідно зробити таке:

  • Переконайтеся, що годинник пов’язаний з Айфоном і перебуває на зарядці.
  • Відкрийте програму “Watch” .
  • Зайдіть у ваш годинник і перейдіть в основні налаштування.
  • Виберіть “Оновлення програмного забезпечення”.
  • Завантажте нову версію операційної системи та встановіть її, попередньо підтвердивши все, що буде запитувати програму.

Встановлення нових версій програмного забезпечення на годинник не відбувається швидко, тому доведеться почекати закінчення процесу Після того, як вони оновляться, проблему з мимовільними перезавантаженнями буде вирішено, і Apple Watch працюватиме, як і раніше. Навіть якщо ви не стикалися з подібними проблемами, у будь-якому випадку встановіть цю версію. Можливо, вам просто пощастило, але це не означає, що надалі подібні проблеми не виникнуть.

Скидання Apple Watch

Але можливо, що проблеми продовжуються навіть на новій версії програмного забезпечення. У такій ситуації слід розпочати з примусового перезавантаження. Швидше за все, на годинник закралася якась помилка, яку потрібно спробувати вирішити самостійно. Для цього потрібно затиснути коліщатко Digital Crown і бічну кнопку до появи на екрані логотипу Apple.

Після того як годинник завантажиться, поспостерігайте за їх поведінкою якийсь час. Якщо проблема не виникатиме, то її вдалося вирішити. При повторному її виникненні слід перейти до кардинальнішого способу рішення – скидання до заводських налаштувань і повторного підключення до iPhone. Для цього необхідно:

  • На Apple Watch відкрийте налаштування.
Ці кілька простих кроків дозволяють зробити швидке скидання прямо з годинника.
  • Перейти до розділу “Основні”.
  • Вибрати пункт “Скидання”.
  • Натисніть кнопку “Стерти контент та налаштування”.
  • Підтвердити скидання введенням пароля та натисніть “Стерти все” для підтвердження.
  • Як тільки скидання буде завершено, надягніть Apple Watch на зап’ястя і піднесіть годинник до iPhone.
  • Як тільки з’явиться запит на створення пари, погодьтеся та дотримуйтесь інструкцій на екрані iPhone та Apple Watch.

Найголовніше, що необхідно зробити налаштування годинника як нового і не відновлювати його зі старих резервних копій. У такому разі ймовірність виникнення помилки буде значно знижена. Краще витратити на це кілька зайвих хвилин, проте гарантовано отримати робочий пристрій.

На жаль, скидання до заводських налаштувань теж не панацея і може не допомогти. Якщо ви виконали всі дії, вказані вище, а проблема з перезавантаженням продовжує виникати, вам слід звернутися до сервісного центру. Можливо, що у вас проблема значно складніша і глибша, ніж якийсь збій у програмному забезпеченні.

Майте на увазі, що жодних проблем із ремонтом техніки Apple в Україні не спостерігається. Дещо збільшилися терміни, але будь-який вид ремонту виконується абсолютно чітко. Деякі пристрої можна навіть відремонтувати за розширеною чотирирічною гарантією. Тому проблем із відновленням працездатності вашого гаджета у вас не повинно виникнути. Загалом проблема неприємна, але явно вирішувана. Головне, не опускайте руки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple Watch
  • Останні записи

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024

    7 способів обійти захист від скидання налаштувань до заводських налаштувань на пристроях Samsung

    Перевірка облікового запису Google, також відома як захист від скидання до заводських налаштувань, є інтегрованою…

    14.05.2024

    У нових iPad Pro виявлено дивний недолік. Він пов’язаний із OLED-дисплеєм

    Редактори порталу iMore повідомляють, що деякі нові планшети iPad Pro з OLED-дисплеями мають проблеми при…

    14.05.2024

    Компанія Huawei зіткнулася з новими обмеженнями США

    Міністерство торгівлі США оголосило про подальше посилення експортних обмежень для китайського технологічного гіганта Huawei. Цей…

    14.05.2024