До чого готуватися, якщо ви купили б/у відеокарту на AliExpress

Допустимо, ви вирішили замовити вживану відеокарту на кшталт RTX 3080 в Китаї. Ось як вам може прийти ця модель.

Спеціаліст сервісного центру та експерт YouTube-каналу VIK-on дізнався, чи можна користуватися вушною відеокартою RTX 3080, яка замовлена ​​з AliExpress.

Із китайською відеокартою виникло дві проблеми. За словами того, хто здав її в ремонт, у неї не працює підсвічування і воно не тримає розгін. При розборі пристрою виявилося, що у нього є сліди корозії на материнській платі. Це означає, що картою користувалися у вологому приміщенні. При цьому, за словами експерта, ця корозія навряд чи вплине на стабільну роботу RTX 3080. Мікросхема підсвічування також перебуває у нормальному стані.

Далі експерт замінив чіпи пам’яті та знову продовжив тестувати китайську версію відеокарти. Проте ситуація з відеокартою лише погіршилася. Далі фахівець відключив збійні канали, але в нього знову почали виникати під час тестування помилки.

У результаті фахівець зробив висновок , що все-таки китайська відеокарта RTX 3080 після майнінгу може підійти тільки для ігор, причому, швидше за все, навіть із заниженням частот. Детальний звіт та дефектування б/в відеокарти з-під майнерів дивіться у вихідному відео:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я