Експерти пояснили, як обрати PowerBank

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів стикалися із ситуацією, коли куплений в інтернет-магазині PowerBank заряджає смартфон дуже довго. Щоб не опинитися в такій ситуації, при виборі портативного енергосховища слід дотримуватися наведених нижче рекомендацій експертів.

КІЛЬКІСТЬ ТА ТИП РОЗ’ЄМІВ

Насамперед при виборі PowerBank необхідно звернути увагу на кількість та тип роз’ємів. Наприклад, якщо адаптер підключається до вашого смартфона через Type-C, PowerBank з USB-A вам не підійде.

Оптимальним варіантом є портативні енергосховища з кількома роз’ємами. Їх можна використовувати для заряджання різної техніки.

ЄМНІСТЬ АКБ

PowerBank різняться між собою за ємністю АКБ. Від неї залежить розмір пристрою. Найпоширенішою ємністю над ринком вважається 10 000 мА*г. Цього достатньо, щоб зарядити розряджений смартфон двічі.

Експерти відзначають, що заявлена ​​виробником ємність ніколи не буває реальною, оскільки віддати всю енергію пристрою PowerBank, що заряджається, не може фізично. У дорогих портативних енергосховищах реальна ємність АКБ може сягати 95% від заявленої.

ВИХІДНА СИЛА СТРУМУ

Дізнатися вихідну силу струму PowerBank можна в інструкції з технічними характеристиками. Вона буде вказана у графі Output в амперах. Вкрай важливо, щоб потужність повербанку була не меншою за потужність вашого мобільного пристрою. Інакше на його зарядку доведеться витрачати багато часу.

Досить часто значення графів Output і Input ідентичні. Це означає, що батарея PowerBank заряджається з такою ж швидкістю, як і віддає заряд смартфону.

ТИПИ ШВИДКОЇ ЗАРЯДКИ, ЩО ПІДТРИМУЄТЬСЯ

Як відомо, швидка зарядка буває кількох типів (Power Delivery, Super Vooc, Quick Charge та ін.). Важливо, щоб у PowerBank і вашого смартфона тип зарядки, що підтримується, збігався.

НАЯВНІСТЬ ФУНКЦІЇ БЕЗДРОТОВОЇ ЗАРЯДКИ

Сучасні PowerBank дозволяють заряджати мобільні пристрої безконтактним способом. Слід пам’ятати, що для цього ваш смартфон повинен підтримувати бездротову зарядку. А якщо ні, то скористатися перевагами безконтактного обміну енергією ви не зможете. Якщо ваш смартфон не підтримує бездротову зарядку, то немає сенсу переплачувати.

МАТЕРІАЛИ ТА РІВЕНЬ ЗАХИСТУ

Якщо ви збираєтеся брати PowerBank з собою в подорожі, то є сенс придбати пристрій із відповідним захистом. Наприклад, якщо портативне енергосховище буде експлуатуватися вами під дощем, воно повинно мати рівень захисту IP68. Слід мати на увазі, що захищені повербанки коштують дорожче.

За бажання можна придбати для PowerBank протиударний чохол. Він обійдеться дешевше, ніж пристрій антивандального корпусу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.