Базовий MacBook Air з M2 отримав повільний SSD

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналісти видання The Verge звернули увагу, що базова модель нового MacBook Air із чіпом M2 за $1199 отримала повільний SSD-накопичувач на 256 ГБ.

Як і у випадку з новими MacBook Pro на M2, Apple вирішила встановити в базові моделі нових ноутбуків один чіп NAND на 256 ГБ, що призвело до зниження швидкості SSD у тестах продуктивності, однак реальна продуктивність може відрізнятися.

Згідно з тестами, 13-дюймовий MacBook Pro з чіпом M2 та 256 ГБ пам’яті на 50% повільніше при читанні та на 30% повільніше при записі SSD порівняно з еквівалентною моделлю попереднього покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що конфігурації з накопичувачами на 512 ГБ і більше оснащені декількома чіпами NAND, що забезпечує більш високу швидкість читання та запису.

Представники Apple заявили The Verge, що хоча тести нового MacBook Air і 13-дюймового MacBook Pro з 256 ГБ пам’яті можуть показати різницю в порівнянні з моделями попереднього покоління, реальна продуктивність новинок набагато вище.

Якщо вам важлива висока швидкість SSD, ми рекомендуємо розглядати нові MacBook Air і MacBook Pro на M2 з об’ємом пам’яті не менше 512 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.