Apple вигадала, як збільшити час роботи Apple Watch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple Watch на сьогоднішній день є найпопулярнішим розумним годинником у світі. Зовнішній вигляд, великий набір датчиків, висока точність вимірювання показників, величезний вибір різних ремінців та циферблатів. Все це зробило смарт-годинник Apple найпопулярнішим пристроєм у своєму класі. Але не все так ідеально, як здається. Є річ, яка критикується в Apple Watch з покоління до покоління, але з якихось причин не могла бути вирішена раніше. Це час роботи від акумулятора.

Але, схоже, наприкінці тунелю у шанувальників Apple Watch засяяло світло. Стали з’являтися чутки, що в наступному поколінні розумного годинника Apple представить новий режим енергозбереження, який дозволить використовувати основні функції годинника і не витрачати батарею. Давайте подивимося, що незабаром запропонує Apple.

Apple Watch – режим енергозбереження

Ніхто не піддає сумніву той факт, що у Apple вийшов практично ідеальний розумний годинник. З моменту появи на ринку Apple Watch обговорювалося все від дизайну до функціональності, яку вони підтримують. Але найбільшій критиці, звичайно ж, зазнав час автономної роботи. І користувачів можна зрозуміти. У мене у використанні була перша версія Apple Watch, у якої в назві не було серії. Це були Apple Watch Sport 42mm. І навіть з урахуванням того, що я володів найбільшою версією годинника, їх заряду мені вистачало максимум на день. Сценарій використання був такий: зняти їх із зарядки о сьомій ранку і протягом дня дивитися повідомлення, рахувати кроки та міряти пульс. До 22 години залишалося у кращому разі 20-25%. Тобто за будь-якого розкладу наступного дня вже не вистачало.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Series 4 на 44 мм ситуація була виправлена ​​на краще. За того ж сценарію до вечора залишалося 55-60% і можна було, перевівши їх у режим енергозбереження, використовувати ще весь наступний день. На жаль, режим енергозбереження показує виключно час та все. Більше ніяких функцій використовувати не можна. Виходить, що спати в годиннику і моніторити сон вже не вийде. Або їх треба заряджати з вечора, і тоді вистачить заряду на всю ніч і день. Знову повертаємось до потреби щоденної зарядки.

І ось, схоже, Apple знайшла вихід із ситуації зі швидким розрядом. За словами Марка Гурмана , у Купертіно розробляють розширений режим енергозбереження. Він дозволить використовувати програми та деякі функції годинника з низьким енергоспоживанням. Цей факт підтверджується тим, що Apple у watchOS 9 прокачала моніторинг сну. Виходить, у Купертіно чудово розуміють, що з новим режимом заряду годинника повинно вистачити на визначення фаз сну та подальшу роботу протягом дня, а може, й кількох днів.

Apple Watch Series 8 – коли вийдуть

Але є й не дуже добрі новини. Так як ця функція не була представлена ​​разом з watchOS 9, то, швидше за все, вона стане прерогативою нової версії Apple Watch , яка буде представлена ​​цієї осені. А можливо, й не однієї версії. Нещодавно ми розповідали про міцнішу версію Apple Watch, яка повинна теж з’явитися восени. На думку Гурмана, новий режим енергозбереження може бути виключно апаратною функцією і бути пов’язаний із новими датчиками, які з’являться у наступних моделях годинника.

У такій ситуації користувачі попередніх поколінь Apple Watch можуть вважати себе покинутими. Швидше за все, вся нова функціональність майбутніх версій watchOS обіграватиме саме зрісний час роботи від акумулятора. Складно уявити, скільки вийде вичавити навіть із найбільшої версії годинника, але якщо це буде три повні доби, то, мені здається, результат вийде видатним. Зауважте, не три дні, а три доби. Весь цей час годинник повинен бути на зап’ясті і вести підрахунок сну, калорій, пульсу і надсилати повідомлень. Так, деякі конкуренти можуть похвалитися і великим часом, але їх можливості та стабільність на виході нижче годин від Apple .

У будь-якому випадку, як людина, яка спробувала і Apple Watch , і годинник від інших виробників, можу точно сказати: для iPhone кращого компаньйона, ніж Apple Watch , не знайти. Якість з’єднання та рівень синхронізації двох пристроїв іноді вражає уяву. Якщо ж нова версія працюватиме дійсно довго, то вибір стане ще меншим. Їм би ще круглий дизайн і було б дуже здорово. Але, можливо, вони втратить самобутність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.