Головна Ґаджети Xiaomi випустила планшет на Windows

Xiaomi випустила планшет на Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон Xiaomi 12 Ultra і планшет Pad 6 є двома найбільш очікуваними гаджетами найближчих місяців, крім Xiaomi 13, звичайно ж. Основні гаджети компанії завжди знаходяться під наглядом ЗМІ, які розповідають про кожен витік, але деяким пристроям вдається все ж таки вдається залишатися в секреті аж до самого релізу. Наприклад, новий планшет Xiaomi, який дуже подібний до Mi Pad 5, але працює на Windows і є альтернативою Surface. Розбираємося, що відомо про планшет Xiaomi і чим він кращий за оригінал від Microsoft.

Новий планшет від Xiaomi

Планшети є нішевими пристроями, ніж смартфони, тому чуток про них дуже мало. Тим більше, коли йдеться про пристрій, схожий на Microsoft Surface та ще й на Windows. Незважаючи на це, планшет Xiaomi Book S з’явився та отримав незвичайну платформу Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2, про яку не кожен чув.

По суті, це покращений чіп Snapdragon 855 для малопотужних ноутбуків – такий собі Intel Atom, тільки трохи краще. Оперативна пам’ять становить 8 Гб, обсяг сховища – 256 Гб. Є підтримка microSD до 512 Гб, тому можна використовувати дуже великі флешки замість хмарних сховищ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Book S використовує великий екран 12,4 дюйми на основі IPS і піковою яскравістю 500 ніт, чого буде більш ніж достатньо для планшета даного типу. А ось на батареї заощадили: всього 4920 мА*год, що дуже скромно навіть для смартфона. Враховуючи те, що Mi Pad 5 і Book S – близнюки, у другому випадку розробники явно пожадували, тим більше, коли йдеться про планшет на Windows . З іншого боку, недостатню ємність акумулятора компенсує швидке заряджання на 65 Вт.

Планшет для роботи з документами

Китайський виробник прямо дав зрозуміти, що позиціонує пристрій як ноутбук: все через спеціальну ніжку-підставку, начисто скопійовану у Surface, і клавіатуру-чохла , завдяки якій планшет швидко стає схожим на ноутбук. Також є підтримка стілусу, але докуповувати його доведеться окремо.

Планшет явно не тягне на роль потужного ПК, але для робочих завдань явно пригодиться: виробник заощадив на процесорі, акумуляторі і навіть на фронтальній камері – 5 мегапікселів замість 8 у Mi Pad 5, а ось основна залишилася колишньою – 13 Мп. Правда, навряд чи вона вам знадобиться в роботі, але гаразд, і так зійде .

З додаткових фішок тут Bluetooth 5.1 для швидкого сполучення, Wi-Fi 5, а ось модуля стільникового зв’язку не буде зовсім ще один спосіб заощадити. При всіх обмеженнях планшет вийшов досить важким – 720 грамів проти 511 у Mi Pad 5. До речі, обидва планшети важчі за умовний iPad Air 2020 (460 г).

Чи варто купувати планшет на Windows

Помітили, що нормальних планшетів на Windows немає? Відчуття, що секрет успіху знає сама Microsoft, тому в цьому сегменті успішний лише Surface у різних модифікаціях. Планшет показав непогані результати в Geekbench, показавши 758 та 3014 балів у одноядерному та багатоядерному тестах відповідно.

За замовчуванням у нього встановлена ​​Windows 11 Home, але це ARM-версія – урізана операційна система для планшетів, що дозволяє витрачати менше ресурсів. Незважаючи на те, що Microsoft свого часу показувала роботу Photoshop на ARM-версії, у реальному житті багато програм стикаються з уповільненням, хоч у компанії і працюють над оптимізацією.

Але повернемося до аналога Surface : планшет вийшов недорогим і з не найтоповішими показниками продуктивності та скромною начинкою, тому багатьох планшет Xiaomi розчарує. Грати на ньому, звичайно, навряд чи вдасться, а створити дешевий Surface у китайців явно вийшло за рахунок зовнішнього вигляду. В іншому ж Mi Pad 5 явно краще хоча б за рахунок ціни, що постійно знижується. Коштуватиме Xiaomi Book S буде 699 євро, а за клавіатуру доведеться доплатити ще 100 євро. Ціна досить висока, а сам пристрій викликає багато питань, що стосуються продуктивності.

Втім, воно обов’язково знайде свого покупця: ймовірно, стане в нагоді в сегменті робочих ПК для офісів, де потрібен дешевий аналог Surface з усіма фішками та ще й на Windows. В іншому, безумовно, варто почекати Xiaomi Pad 6, який, за чутками, з’явиться вже цієї осені: ми зібрали для вас всі подробиці, яким стане новий пристрій Xiaomi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: