Новий iPad 2022: що відомо про найдешевший планшет Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайний класичний iPad з рамками і фізичним Touch ID є найпопулярнішим планшетом Apple від покоління до покоління. Відбувається це через вигідне поєднання ціни та характеристик, які пропонують у Купертіно своїм покупцям. Багато хто купує подібний пристрій як приліжковий гаджет для читання, соціальних мереж, перегляду фільмів, і лише невелика частина покупців намагається на ньому створювати контент. Нещодавно почали з’являтися перші чутки про iPad десятого покоління. Побачимо, яким він буде.

Одні говорять про те, що Apple не збирається змінювати дизайн свого ходового планшета, інші говорять про приведення всієї лінійки до єдиного зовнішнього вигляду, але всі сходяться в тому, що залізо цього року буде встановлено продуктивне. Давайте подивимося на перші витоки по iPad 10, порівняємо його з актуальним на сьогоднішній день iPad 9 і розберемося чи варто купувати у 2022 році звичайний iPad.

iPad 2022 — характеристики

За чутками, вже восени Apple планує випуск ювілейного – десятого покоління свого планшета. Багато хто говорить про те, що до круглої дати планується досить кардинальна зміна. Lightning буде замінено на USB-C. Нагадаємо, що звичайний iPad залишається на сьогоднішній день єдиним планшетом Apple, який так і не було переведено на новий роз’єм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новинка отримає Retina-дисплей з роздільною здатністю 2360 на 1640 пікселів, що повторює останні два покоління iPad Air. Ймовірно, що технічні характеристики екрана будуть гіршими за Air, але діагональ прогнозується на рівні 10,5 або 10,9 дюйма.

Погіршення характеристик дисплея обумовлено тим, що при установці однакових екранів у дві різні лінійки вони почнуть від’їдати продаж один в одного. У iPad 9 встановлений екран діагоналлю 10,2 дюйми, роздільною здатністю 2160 на 1620 пікселів. Apple намагається поліпшити свій планшет.

Серцем нового гаджета стане чіп Apple A14, що максимально наближає його до iPad Air четвертого покоління. Завдяки цьому процесору базовий iPad отримає і підтримку 5G-мереж, що вигідно відрізняє його від iPad 9, але, на жаль, у Росії поки що це неактуально.

Можливо, що ми побачимо ще трохи покращені камери, динаміки і просто якісь дрібниці, які дозволять новому пристрою стати кращим за попередній і своїх конкурентів.

Невідомо на якому варіанті корпусу зупиниться Apple. Чи буде він таким самим, як і iPad 9, чи отримає дизайн у стилі iPad Air, поки що незрозуміло. Швидше за все про це ми дізнаємось лише безпосередньо на презентації.

На сьогоднішній день найдешевший iPad продається за ціною від 329 $. Швидше за все, особливо якщо буде змінено дизайн пристрою, Apple доведеться піднімати ціну, але навряд чи вона буде вищою за 399 доларів. Можливо, що в Купертіно спробують скористатися практикою прихованого підвищення ціни, прибравши із комплекту зарядний пристрій, зберігши відпускну ціну на колишньому рівні. Подивимося, як Apple викручуватиметься із ситуації, коли ціни на комплектуючі продовжують впевнене зростання.

Який iPad купити в 2022

Планшети Apple є одними з довгоживучих гаджетів. Оскільки більшість користувачів планшетів Apple використовують їх як приліжкового пристрою, рідко беручи їх із собою. Багато хто вважає за краще зануритися в екран iPad саме вдома і основні потреби за такого сценарію використання суто прості — соціальні мережі, онлайн кінотеатри, книги, легкі ігри.

Apple підтримує довгу роботу своїх пристроїв та тривалими оновленнями. Так iPad 5, що побачив світ у 2017 році, досі отримує свіжі версії операційної системи і буде оновлений восени до iPadOS 16. 

Якщо ви вирішили, що вам потрібен планшет, то треба визначити для яких цілей ви його використовуватимете. Просто сидіти читати книги, серфити сайти та працювати з текстовими документами, то вам за очі вистачить звичайного базового iPad. Цей текст, як і більшість за моїм авторством, набрано саме на звичайному iPad 7. Нестачі потужності, оперативної пам’яті або ще чогось не відчувається зовсім. Планшет на 100% справляється зі своїм завданням. Єдине, що іноді мрію — це миша. Але проблеми підключити її до планшета тепер немає, треба лише її придбати.

Якщо у вас у планах є обробка фотографій чи відео, то щиро раджу вам придбати ноутбук і не намагатись щось вигадувати. Купівля планшета для цих дій особисто для мене виглядає дивно і невиправдано дорого. Повноцінний MacBook при плюс-мінус схожій ціні дасть вам значно більше. Планшети Pro-серії від Apple підійдуть художникам у комплекті з Apple Pencil або тим, кому треба змонтувати щось на ходу.

Але вартість таких рішень, особливо якщо ви вирішите придбати ще й фірмову Magic Keyboard наближається до ноутбуків і постає питання, а чи потрібно воно вам? Мені здається що ні. Безумовно, Pro-серія планшетів має дуже велику продуктивність, але якщо немає можливості працювати за столом у комфортних умовах, то планшет з Magic Keyboard неможливо буде розмістити на колінах. Він банально не витримає своєї ваги. У такій ситуації саме ноутбук буде найкращою підмогою.

Потреби більшості повністю покриваються базовим планшетом, якщо йому все ж таки додадуть новий безрамковий дизайн з Touch ID в кнопці живлення, то я однозначно проголосую за нього рублем. Купівля саме звичайного iPad є найбільш логічним рішенням у нинішній ситуації.

Деякі професійні програми, під які купуються планшети Pro-серії або Air, більше не вдасться сплатити з території Росії, тому саме зараз покупка таких планшетів втрачає всілякий сенс. Намагайтеся робити вибір раціонально, Apple справді виробляє найкращі планшети в галузі, але за більшу частину того, що є у старших моделях, більшості просто не варто переплачувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.