Головна Ґаджети Чи варто купувати Xiaomi Mi Band 7

Чи варто купувати Xiaomi Mi Band 7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як ми вже звикли, кожну весну або на початку літа Xiaomi оновлює свій найпопулярніший гаджет – фітнес-браслет Mi Band. Хоч у компанії і не позиціонують його як смарт-годинник, але багато користувачів використовують пристрій саме для перегляду повідомлень, визначення часу та вже в другу чергу для якихось спортивних активностей. На сайті вже виходила стаття – порівняння Mi Band 7 та Mi Band 6 для тих, у кого постало питання про необхідність заміни минулого покоління на нове. Але ось чи варто купувати браслет, якщо до цього ніколи не користувався подібними пристроями або все ж таки переплатити за якийсь годинник? Давайте розберемося.

Mi Band 7 – зовнішній вигляд

Mi Band починаючи з найпершої версії була витягнутою по вертикалі капсулою спочатку без екрана, але з часом екран з’явився. У Mi Band 7 встановлений дисплей 1,62 дюйми з роздільною здатністю 490х192 пікселя. Подивимося на якийсь годинник з круглим екраном, щоб приблизно зрозуміти розмір.

Умовний Amazfit GTR 3 має дисплей діагоналлю 1,39 дюйма та роздільною здатністю 454х454 пікселя. Подібні характеристики будуть практично у всіх годинників круглої форми. Якщо розглядати пристрої прямокутної форми, Apple Watch Series 7 45 мм оснащені екраном 1,7 дюйма, роздільною здатністю 396×484 пікселів. Xiaomi збільшила розмір екрану свого браслета і тепер грає на рівних із конкурентами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрозуміло, якщо дизайн Mi Band 7 вам не подобається, то і розглядати його для покупки не варто. За умови, що естетика не відіграє вам ролі, то браслет від Xiaomi не розчарує. Крім іншого на борту у нього є Always On і яскравість до 500 нит, що ставить його в один ряд практично з усіма дорожчими смарт-годинами.

Екран браслета прикритий захисним склом. Сама капсула вставляється в ремінець та надійно фіксується. Нижня частина виконана із чорного матового пластику. Багато хто каже, що це дуже важливий момент у сприйнятті таких пристроїв, мовляв, виглядає дешево. Хочеться запитати, як ви бачите нижню частину? Вона впритул прилягає до руки і не видно ні з якого ракурсу.

Звичайно, якщо хочеться мати корпус з кераміки в сукупності з металом і склом, необхідно звернутися до більш дорогих пристроїв. В іншому Mi Band 7 має відмінне складання та якісні матеріали корпусу, які забезпечать тривале використання браслета.

Тренування Mi Band 7

У новій версії браслета збільшили кількість тренувальних режимів до 120. Подібна кількість раніше була доступна тільки на дорогих смарт-годинниках, але тепер Mi Band встає з ними на один рівень. Гаджет, як і його конкуренти вміє автоматично визначати тренування, фіксувати зони частоти серцевих скорочень. Тепер фітнес-браслет Xiaomi навчився відстежувати насичення крові киснем на постійній основі та повідомляти при зниженні нижче 90%.

Тренування тренуваннями, але важливо не забувати і про сон. Хочеться виділити функцію, яку було прибрано раніше з Mi Band і ось тепер на прохання користувачів її повернули – розумний будильник. Принцип його роботи полягає в тому, що встановлюється не точний час пробудження, а тимчасовий інтервал і визначивши найбільш сприятливу для цього фазу сну в проміжок часу, що ви прокидаєтеся.

Подібна функціональність характерна для більш дорогих пристроїв і для багатьох було здивуванням, коли на презентації Xiaomi оголосила, що їхній браслет тепер це теж вміє. Мої Amazfit GTR 2, які коштували дорожче вчетверо, такими фічами похвалитися не можуть.

Mi Band 7 – ціна

Крім функцій, пов’язаних зі здоров’ям, тренуваннями, та екраном Mi Band 7 отримав і невеликі оновлення у вигляді Bluetooth 5.2 та нових яскравих ремінців. Ціна нового браслета становить 249 юанів (приблизно 1100 гривень) за версію без NFC. Щоправда, зараз через дефіцит гаджет продають дорожче.

За приблизно 1500 гривень ви отримуєте сучасний пристрій з великим, яскравим дисплеєм, що підтримує Always On, величезна кількість тренувальних режимів, постійний моніторинг пульсу та насиченості крові киснем, розумний будильник, Bluetooth 5.2 та великий вибір ремінців. Для порівняння, мої Amazfit GTR 2 не можуть вести постійний моніторинг SpO2, у них відсутній розумний будильник, Bluetooth версії 5.0, а коштували вони при цьому 5000 гривень.

Чого дійсно може не вистачати в Mi Band 7 , це можливості відповісти на дзвінок або повідомлення не дістаючи телефон. У 2022 році така функціональність з’явилася практично у всіх розумних годинниках. За своїм досвідом можу сказати, що за 7 років використання Apple Watch та Amazfit GTR 2 скористався цією можливістю разів 10 від сили.

В цілому, якщо ви купуєте перший подібний пристрій і не знаєте, що вам може стати в нагоді, а що ні або не хочете витрачати серйозні суми на покупку, то Xiaomi Mi Band 7 можна сміливо рекомендувати до покупки. Якщо ж вам важливо, щоб те, що ви носите на зап’ясті максимально було схоже на класичний годинник, слід звернути погляд на інші пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: