Ґаджети

П’ять фішок, які ми чекаємо на iPad Pro 2022

Share

Осіння презентація Apple не за горами — точної дати немає, але можна бути певним, що вона буде. На ній ми очікуємо побачити не тільки новий iPhone 14, а й iPad Pro 2022. В цілому, планшет і так гарний, але завжди є що покращувати: оскільки вже відомо, що він отримає свіжий чіп , побудований за новим техпроцесом, а ми спробуємо поміркувати які корисні функції ще могли б додати в новий iPad Pro , щоб він став ще крутішим.

MagSafe в iPad Pro

Apple вже давно просуває новий стандарт зарядки MagSafe : він зарекомендував себе і в iPhone, і MacBook. Схоже, настав час додати його до нового iPad Pro: новітня технологія була б у ньому дуже доречною, бо в iPad ніколи не було бездротової зарядки, а зручно користуватися планшетом хоч вертикально, хоч горизонтально, поки він заряджається, не виходить.

Спочатку передбачалося, що iPad Pro зробить для цього цілісну скляну задню панель, але, схоже, плани змінилися: джерела повідомляють , що iPad Pro стане більш тендітним і важким. До того ж, Apple планує збільшити логотип на задній скляній панелі, що цілком могло допомогти заряджати iPad у такий спосіб.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Батарея iPad Pro

iPad Pro ідеальний при роботі з Magic Keyboard, але цей аксесуар має один мінус — він призводить до швидкого розряду батареї. Виправити цю помилку програмним шляхом, мабуть, ніяк не можна, тому нову прошку не завадив би покращений акумулятор. Незважаючи на це, Apple завжди обіцяє близько 10 годин автономної роботи, але цього потроху стає недостатньо з урахуванням роботи в енергоємних додатках: заряд починає танути на очах. У такому режимі планшета вистачить годин на 5, не більше, а сидіти біля розетки не дуже хочеться. Загалом новий акумулятор точно потрібен iPad Pro.

Дисплей iPad Pro

Як ви знаєте, енергоефективність залежить не тільки від батареї, а й від операційної системи та самого дисплея пристрою. У iPad Pro не завадив би екран miniLED : завдяки меншому розміру діодів їхня кількість могла б збільшитися щодо площі екрану. Це дає більш глибокий чорний колір, а також допомагає екрану повільніше вицвітати – у створенні miniLED використовується нітрид галію, що використовується в GaN-зарядках.

До того ж, інсайдери на нашій стороні: спочатку повідомлялося, що обидва iPad Pro отримають такий дисплей, але пізніше Мінг-Чі Куо зазначив , що, ймовірно, тільки iPad Pro з великим екраном матиме таку технологію через дорожнечу виробництва.

Новий чіп Apple

Незважаючи на те, що інсайдери щосили трубять про виробництво процесорів, на виході все може виявитися пшиком через світову кризу, що насувається, і горезвісний дефіцит напівпровідників, який нікуди не подівся. Отже, якщо нічого надприродного не станеться, ми побачимо новий планшет із оновленим чіпом М2, обчислювальна потужність якого, за скромними підрахунками, може збільшитися на 20%, а графічна — майже на 40%. Чому так? Все просто: чіп повинен стати потужнішим за М1, але не перевищувати у продуктивності «старших» товаришів М1 Pro, M1 Max або M1 Ultra.

Нова клавіатура для iPad

Magic Keyboard чудова у використанні, хоч і коштує як один базовий iPad . У жодному разі, вона не призначена для тих, хто користується Apple Pencil із-за кута нахилу. Довго працювати в такому положенні просто не вийде, а сам планшет хитається під час використання. Зрештою, саму конструкцію клавіатури з планшетом складно назвати мобільною – все це виглядає досить громіздко та некомпактно.

Крім того, поява нового аксесуара могла б здешевити минулу версію, що приємно. Зате ми знаємо, що Apple з’явився новий патент, в якому є цікава клавіатура: нагадує вона компактний знімний модуль від Microsoft Surface, а на зображеннях, прикріплених до опису, на екрані iPad і зовсім зображені вікна з macOS . Що ж це виходить, iPad з’явиться повноцінний інтерфейс від Mac?

А що хочете побачити ви у новому iPad Pro? Пишіть свої варіанти у коментарях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Всі iPad Pro 2024 року отримають найкращі OLED-дисплеї на ринку

    Глава аналітичної компанії Display Supply Chain Consultants Росс Янг заявив, що майбутні флагманські планшети Apple…

    30.04.2024

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024