Apple Watch 8 – розумний годинник який захочуть купити всі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні пропоную подумати над тим, якими повинні бути Apple Watch 8 , щоб користувач задумався про їхню покупку і перестав дивитися в бік урізаних Apple Watch SE, що все більше набирають популярності у наших співвітчизників.

Скільки Apple Watch тримають зарядку

Наразі більшість моделей Apple Watch тримають зарядку приблизно добу. Ні, можна відключити всі датчики, вимкнути Always On, заборонити відстеження сну і вичавити з них два-три дні, але тоді просто зникає сенс у покупці розумного годинника.

За роки існування Apple Watch ми з вами вже зрозуміли, що Apple ніяк не може зробити автономність Apple Watch кращою. Ну, самі подумайте, по-перше, корпус годинника дуже маленький, по-друге, сюди напхано датчиків і різних функцій за самим не хочу. Бажаєте тиждень заряду? У такому разі краще купуйте Mi Band і не жалійтеся. Наразі він від Apple Watch практично не відрізняється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я вважаю, що Apple слід повністю переробити режим енергозбереження на Apple Watch – ось це реально тема! Тільки уявіть: у програмі Watch на iPhone є окремий розділ Режим енергозбереження, де кожен користувач може гнучко налаштувати відключення тих чи інших функцій на годиннику. Кому треба, відключить контроль пульсу, кому пульс важливий, той обійдеться без повідомлень тощо.

Плюс, можна зробити окремі шаблони типу “Спортсмен”, “Стеджу за здоров’ям” та “Офісний співробітник”. Ну і для кожного режиму спочатку будуть задані параметри, які вимикаються при активації Режиму енергозбереження. Зручно? На мою думку, дуже!

До речі, Марк Гурман із Bloomberg буквально кілька тижнів тому вже передбачив появу цієї фічі. За його словами, у watchOS 9 з’явиться енергозберігаючий режим, за допомогою якого пристрій зможе запускати деякі програми та функції, не витрачаючи при цьому велику кількість заряду. Його слова та Тіму Куку!

Нові датчики Apple Watch 8

Датчики Apple Watch – тема дуже складна. У своїх статтях я вже не раз говорив, що глюкометр у Apple Watch не з’явиться ще довгий час. Ну просто тому, що технології ще далекі від неінвазивного вимірювання цукру. Їх у медичній практиці ще до пуття не використовують, чого люди чекають від Apple Watch – незрозуміло. З іншого боку, можна забезпечити повну інтеграцію розумного годинника з інсуліновою помпою та регулювати подачу ліків на годиннику — це так, запросто.

Що стосується тонометра , то тут така сама історія. Технології не дійшли ще до того рівня, щоб Apple впроваджувала тонометр у свій годинник. Так, можна сказати, що Galaxy Watch4 мають таку фічу, але мало хто знає, що реалізована вона не з найвищою точністю. Упевнений, що Apple на це не піде.

Датчик температури в Apple Watch це саме те, чого я б дуже хотів. При цьому практично впевнений, що розумний годинник не видаватиме конкретну температуру. Максимум писатимуть щось на кшталт «Мені здається, у вас жар» — не більше. Судячи з того, що Apple Watch пророкують новий датчик, я ставлю ставку на термометр. Реалізувати не так складно, а сподобається має всім. Якщо така фішка з’явиться, я оновлюся без розмов.

Як Apple Watch відстежують сон

Ще одне бажання щодо нових Apple Watch — покращений контроль сну. У App Store існує дуже багато програм для годинників, функціональність яких на порядок випереджає вбудовані можливості Apple Watch у цьому питанні.

Фази сну, наявність хропіння, розмови уві сні, порушення дихання (апное сну) і ще купа інших параметрів, які можна впровадити в Apple Watch 8. Незрозуміло, чому Apple дозволяє стороннім програмам запускати таку функціональність, а сама халтурить і додає лише контроль частоти дихання .

Єдине припущення, яке спадає на думку – автономність. Дуже неприємно буде засипати із зарядженими на половину годинами, а прокидатися з сівшими, погодитеся? Ну, знову ж таки, все це без проблем можна реалізувати через режим енергозбереження. Заряджання менше 50% – функції контролю сну урізаються. Ось якщо так зроблять, так, нові Apple Watch я куплю і без Apple Pay. А якщо додадуть якусь нікому не потрібну фічу типу Додатка Сон із усією статистикою — нехай такі годинники купертинівці залишать собі.

Навіщо потрібне Фокусування на iPhone

Покращене фокусування – ще одна вимога до Apple Watch 8. Так, у WatchOS 8 якщо ви змахнете з нижнього краю годинника і натиснете на іконку з півмісяцем, то побачите кілька просунутих режимів “Не турбувати”, але цього вкрай мало.

Тепер, коли на Айфоні переходиш у налаштування Фокусування, то натикаєшся на тумблер Облік на всіх пристроях. Якщо його включити, всі ваші гаджети автоматично переймають налаштування з вашого iPhone. Але треба зробити так, щоб фокусування можна було налаштувати на кожному окремому пристрої.

Ну, тобто якщо Айфон отримує повідомлення все без розбору, то на Apple Watch приходять тільки обрані. Особливо це актуально під час Сну. Щоразу, коли я лягаю спати, то включаю на своєму годиннику режим Сон. Айфон, Айпад, Мак автоматично підхоплюють це налаштування, чого мені дуже не хотілося б. Я хочу, щоб коли я вмикаю Сон на годиннику – були задані одні параметри, а коли вмикаю на Айфоні – інші.

Ідеально, звичайно, було б побачити в налаштуваннях на кожному пристрої окремі стовпчики фокусування:

  • Apple Watch.
  • iPhone.
  • iPad.
  • Мак.

Щоб на будь-якому пристрої я без проблем міг встановити всі необхідні параметри Фокусування для Apple Watch . Типу я ось працюю за Mac, на нього ніякі повідомлення приходити не повинні, а на Apple Watch повинні приходити все, за винятком месенджерів, наприклад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.