Razer представила потужний ноутбук на Linux за $3499

Відомий ігровий бренд випустив незвичайний лептоп під назвою Lambda TensorBook, орієнтований на розробників у сфері машинного навчання. Він поставляється зі спеціальним програмним забезпеченням і може похвалитися вражаючими показниками продуктивності за мірками своєї спеціалізації.

Новинка має подібність до моделі Razer Blade 15, але представлена ​​в сріблястому корпусі. Ноутбук збудовано на базі процесора Intel Core i7-11800H. Він оснащений 64 ГБ ОЗП, твердотілим накопичувачем на 2 ТБ та дискретною графікою NVIDIA GeForce RTX 3080 (Max-Q) з 16 ГБ відеопам’яті GDDR6.

15,6-дюймовий дисплей лептопа з роздільною здатністю 2560 x 1440 пікселів підтримує частоту оновлення 165 Гц. На корпусі пристрою розмістилися два порти Thunderbolt 4, три USB Type-A, а також HDMI 2.1, слот для карт microSD та комбінований 3,5-мм аудіороз’єм.

Lambda TensorBook поставляється з Ubuntu Linux 20.04 LTS, програмним пакетом Lambda Stack та такими інструментами, як PyTorch, Tensorflow, CUDA та cuDNN із коробки. Передбачено і конфігурацію з додатково встановленою ОС Windows і тим самим набором інструментів машинного навчання.

За заявою вендора, TensorBook пропонує вчетверо більшу продуктивність у завданнях, пов’язаних з машинним навчанням, ніж пристрої на базі чіпа Apple M1 Max з 32-ядерним GPU. Ціна новинки становить $3499 у зазначеній вище стандартній конфігурації. Доплатити користувачеві доведеться лише при замовленні версії з другої ОС або оформленні пакета розширеної підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.