Apple Watch працюватимуть довше. В чому секрет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складно сказати, чи винне наближення WWDC 2022, але останнім часом стало надходити безліч цікавих інсайдів про нові операційні системи та майбутні пристрої Apple. Нещодавно стали відомі подробиці про iOS 16 і окуляри віртуальної реальності , але якщо з футуристичним гаджетом поки немає ніякої ясності, то про ті ж Apple Watch вже є деякі дані. Так, стали відомі подробиці про автономність смарт-годинника: вона безперечно збільшиться. А ось за рахунок чого це вже зовсім інша справа. Якщо коротко: все у найкращих традиціях Apple. Розповідаємо, що зміниться в Apple Watch .

Автономність Apple Watch

Як відомо, годинник від Apple – далеко не стандарт автономної роботи. Багато хто навіть вважає їхню слабку батарею — основним мінусом, через який доводиться вибирати інші смарт-години. Здається, це незабаром закінчиться: Apple планує збільшити час автономної роботи Apple Watch , але не за рахунок батареї, а програмним способом. Так у watchOS 9 з’явиться енергозберігаючий режим, за допомогою якого пристрій зможе запускати деякі програми та функції, не витрачаючи при цьому велику кількість заряду – про це повідомляє редактор Bloomberg Марк Гурман.

У watchOS і зараз є режим Power Reserve, який фактично перетворює розумний годинник на звичайний, урізаючи потужність і функціональність. Але незабаром це зміниться: новий режим енергозбереження нагадуватиме економію заряду в iOS, а вбудовані програми витрачатимуть менше ресурсів, ніж це було раніше. Додана функція є частиною зусиль Apple для збільшення часу автономної роботи Apple Watch, яка не змінюється вже багато років. Якщо виходити з цих даних, то акумулятор, ймовірно, фізично збільшиться не скоро, а всі свої косяки Apple ще довго виправлятиме програмно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Економія заряду Apple Watch

Якщо мова йде про те, що новий енергозберігаючий режим Apple Watch нагадуватиме той, що є в iOS, варто нагадати, як все це працює. Запитань, як і раніше, маса, а відповідей практично немає. Наприклад, з даних Марка Гурмана не дуже зрозуміло, наскільки збільшиться автономність годинника від Apple. У тому ж iOS при включенні енергозбереження екран швидше гасне без активності, а також знижується продуктивність. Правда, помітити цього при використанні звичайних додатків нереально: обмеження потужності виявляються лише при запуску важких ігор та енергоємних програм.

Також енергозбереження в iOS відключає фонове оновлення програм і зменшує підсвічування екрана – ви відразу помітите це, коли активуєте функцію. При цьому експерти вважають, що енергозбереження краще включати відразу ж після зняття пристрою із зарядки: якщо iPhone і працюватиме нормально з включеною функцією, то з приводу Apple Watch все ж таки є питання. Чіп у них сильно поступається у продуктивності того ж iPhone, тому є ймовірність того, що Apple Watch будуть не такими зручними в цьому режимі.

Крім того, немає відповідей про майбутнє сповіщень: чи будуть вони відключені в цьому режимі? Якщо так, то для багатьох смарт-годинник у режимі енергозбереження просто стане марним, відповідно, у нововведеннях немає жодного сенсу. Низьке споживання енергії програмами – завжди серйозне обмеження у функціональності. Як це позначиться на Apple Watch – поки що ніхто не знає.

Чому Apple Watch швидко сідають

Якщо не йдеться про знос акумулятора, то Apple Watch не живуть довго виключно через програмні установки. Найбільше, звичайно, витрачають енергії повідомлення. Одна з головних функцій Apple Watch вбиває акумулятор найшвидше, але сповіщення можна вимкнути або активувати режим польоту, зробивши аксесуар автономним. На що ще звернути увагу, щоб продовжити час роботи Apple Watch ?

  • На витрати енергії в Apple Watch впливають циферблати з анімацією та яскравими заставками. Незважаючи на те, що OLED-екрани економічніші, їх кольори більш насичені, що призводить до швидкого вигоряння.
  • Також варто відзначити Always On Display – функція, що дозволяє побачити основні дані без активації екрану. Вона витрачає дуже мало енергії, але якщо ви і без того рідко користуєтеся Apple Watch, то вони будуть розряджатися ще швидше.
  • Відстеження пульсу в Apple Watch дозволяє фіксувати дані щоденної активності, але разом із цим у фоновому режимі споживає до 5% заряду.
  • Вібрація та звуки від програм не впливають на функціональність пристрою, але споживають до 5% батареї на добу. Вимкніть, якщо не користуєтеся.

А як ви оцінюєте автономність своїх Apple Watch? Напишіть у коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.