Головна Ґаджети Що робити, якщо Xiaomi Mi Band швидко розряджається

Що робити, якщо Xiaomi Mi Band швидко розряджається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Mi Band – один з найпопулярніших пристроїв для тренувань та для відстеження здоров’я. З кожним новим поколінням фітнес-браслет отримує більше нових датчиків, але ємність акумулятора не змінюється. Можливо, виробник міг би оптимізувати пристрій прямо з коробки, але в такому недорогому компактному пристрої для цього немає можливості. Добре, що кожен користувач може самостійно оптимізувати Mi Band, щоб він працював довше. Днями мій Mi Band 4 побив рекорд автономності – 42 дні без заряджання, враховуючи те, що браслету вже 2 роки. Сьогодні поділюся з вами лайфхаками про те, як продовжити час автономної роботи Mi Band , щоб рідше підключати його до розетки.

Який акумулятор у Mi Band

Дивно, але за останні три покоління Xiaomi Mi Band виробник перестав збільшувати ємність акумулятора у фітнес-браслеті. Для порівняння Xiaomi Mi Band 3 мав ємність акумулятора 110 мА * год, Mi Band 4 – 135 мА * год (у NFC-версії – 125), Mi Band 5 і 6 – 125 мА * год. Джерела повідомляють, що Mi Band 7 отримає акумулятор аж на 250 мА*год, отже, браслет перестане бути компактним, легким та непомітним. Це пов’язано з тим, що пристрій отримає ще більший дисплей, додаткові датчики та функції.

При цьому, починаючи з Mi Band 5, Xiaomi заявляє, що фітнес-браслет пропрацює менше . І це факт: у моїх друзів Mi Band тримає заряд менше двох тижнів, а деякі взагалі заряджають його раз на тиждень. В цьому випадку можна сказати, що Mi Band розряджається дуже швидко, і з цим потрібно щось робити. Також ви завжди можете самостійно збільшити автономність фітнес-браслету навіть якщо заряджаєте його кожні два-три тижні.

Як правильно заряджати фітнес-браслет

Mi Band завжди була максимально дивна зарядка: то не найзручніший конектор (Mi Band 2, 3), то дуже дивний лоток в Mi Band 4, куди потрібно вставити капсулу. Проблему вирішили лише у Mi Band 5, встановивши магнітну зарядку . Щоправда, і він має свої мінуси: наприклад, він легко від’єднується від фітнес-браслету, тому його потрібно класти кудись подалі, щоб випадково не втратити. При цьому багато хто досі запитує, як же краще заряджати Mi Band ?

Теоретично всі виробники подібної електроніки рекомендують заряджати пристрої від ноутбука. Це і зручно, і безпечно. Експерти не рекомендують заряджати Mi Band від розетки , бо напруга в 220 В – надто потужна для фітнес-браслету і згубно впливає на акумулятор. Прислухатися до цього варто, але можу сказати по собі, що за два роки батарея гірше точно не стала. Також ви можете підзарядити його від повербанку – це ідеальний варіант. Намагайтеся не перетримувати Mi Band на зарядці та доводьте її до кінця – вібрація дасть вам зрозуміти, що акумулятор заряджений.

Іноді користувачі стикаються з неприємною ситуацією, коли Mi Band не заряджається та не подає ознак життя. Є кілька причин, чому це відбувається.

  • Окислення контактів . Це відбувається через потрапляння вологи на задню частину капсули Mi Band. Протріть контакти спиртовою серветкою.
  • Неробочий кабель . Зарядник Mi Band не відрізняється особливою надійністю і може запросто переломитися. Спробуйте під’єднати інший кабель.
  • Глибокий розряд . Якщо гаджет розрядився до нуля, і ви забули про нього на деякий час, можливо, потрібно підключити його до розетки на більш тривалий час.

Як налаштувати фітнес-браслет

Продовжити час автономної роботи дуже просто. Я вже кілька років користуюся цими порадами сам і рекомендую їх вам. Ось що потрібно відключити.

    • Зайдіть у Mi Fit (тепер програма називається Zepp Life), виберіть свій браслет у списку та натисніть на нього.
    • Вимкніть «Події», щоб Mi Band не синхронізувався з календарем.
    • Вимкніть повідомлення або залиште тільки потрібні.
    • Приберіть “Нагадування про розминку”: Mi Band нагадує про те, що треба розім’ятися кілька разів на день за певним графіком, але сенсу в цьому мало.
    • Вимкніть «Виявлення»: у цьому режимі Mi Band бачив всі пристрої з Bluetooth, через що витрачається заряд.
    • Вимкніть «Спільну інформацію про пульс» — ця функція дозволяє ділитися інформацією з пристроями поблизу.
    • “Підніміть зап’ястя для перегляду інформації” – теж не найпотрібніша функція. Щоразу, коли ви піднімаєте руку, екран буде спалахувати, що призводить до швидкої розрядки.
    • Також я рекомендую включити «Нічний режим» – ця функція знижує яскравість екрану Mi Band за розкладом, наприклад, від часу відходу до сну і до ранку наступного дня.

Моніторинг пульсу Mi Band – одна з найважливіших фішок. Відключати її трохи безглуздо, інакше фітнес-браслет перетвориться на звичайний наручний годинник. Зручно, що моніторинг пульсу можна налаштувати: замість автоматичного моніторингу виберіть у списку «Контроль сну» – так ваш фітнес-браслет моніторитиме пульс тільки уві сні , щоб зранку видати звіт. Якщо ви бажаєте повністю вимкнути цю функцію, щоб Mi Band пропрацював довше , виберіть «Вимкнути».

За допомогою цих простих лайфхаків ви зможете збільшити час роботи Mi Band відразу на кілька днів. Відключати все не варто – робіть це все на власний розсуд. Але обов’язково пройдіться по налаштуванням, щоб забрати те, що не потрібно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: