Apple M1 Ultra не зміг обійти GeForce RTX 3090 у реальних завданнях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час презентації свого флагманського процесора Apple порівнювала його графічну потужність із GeForce RTX 3090 на маркетингових слайдах. Після релізу комп’ютера Mac Studio журналісти взялися перевірити це на практиці – і насправді все виявилося не так райдужно.

Компанія стверджувала, що її новий чіп, оснащений 64-ядерним GPU, не поступається топової десктопної відеокарти, але споживає на 200 Вт менше енергії. Саме така SoC була встановлена ​​у протестованій журналістами The Verge модифікації десктопу. Результати «суперників» у бенчмарку наочно видно на скріншотах вище — про заявлену рівність мови явно не йдеться.

Порівняли залізо обох компаній та в ігровому сценарії, запустивши Shadow of the Tomb Raider. У цій дисципліні новинка Apple поступилася зеленому супернику і торішньому Mac Pro з дискретною графікою в роздільній здатності 1080p, відірвавшись від нього тільки при перемиканні на 1440p і 4K.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технічно M1 Ultra складається з двох чіпів M1 Max, з’єднаних один з одним швидкісною шиною. Така конструкція забезпечує гібридному процесору обчислювальну потужність до 21 Тфлопс у графічних сценаріях. Крім того, у топовій конфігурації SoC має доступ до 128 ГБ об’єднаної пам’яті – це в 5,3 рази більше, ніж у GeForce RTX 3090. Ціна Mac Studio на базі нового чіпа в максимальній конфігурації з 64-ядерним GPU складає $6199.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.