Оновлення MacOS Monterey 12.3 ламає комп’ютери Mac

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнє оновлення macOS Monterey 12.3 виводить з ладу деякі комп’ютери Mac з актуальної лінійки. Про це повідомляє MacRumors із посиланням на скарги користувачів.

Згідно з джерелом, власники MacBook Pro 14” та 16” (2021 модельного року) масово скаржаться в інтернеті на новий апдейт macOS Monterey 12.3. При спробах оновитися з macOS 12.2.1 або навіть старіших версій деякі користувачі отримують гнітючий результат: помилки при завантаженні системи, нескінченне перезавантаження і таке інше. У деяких комп’ютер просто не ввімкнувся.

Судячи зі спостережень за скаргами, проблема проявляється власниками MacBook Pro, які хоч раз були на обслуговуванні в авторизованому сервісному центрі. Як мінімум, вона торкнулася комп’ютерів із заміненою за гарантією системною платою. Поки неясно, чи виявиться цей баг на інших Mac.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вирішення у проблеми все ж таки є. Щоб пожвавити MacBook, це ще один комп’ютер Mac з встановленим програмою Apple Configurator (безкоштовно поширюється в Mac App Store). Перевівши Mac у режим DFU і підключивши його до справного комп’ютера, можна встановити macOS 12.2.1 вручну із завантаженого файлу IPSW. Після цього доведеться почекати офіційних коментарів та виправлень від Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.