iPad Pro 2022 може отримати головну фішку iPhone 12 та 13

Apple збирається впровадити бездротову зарядку у майбутню лінійку iPad Pro 2022 року. Про це повідомляє закордонний ресурс 9ro5Mac із посиланням на інсайдерську інформацію.

Раніше в мережі вже з’являлися чутки про можливу появу бездротової зарядки в iPad Pro. Проте головною перешкодою для цієї ініціативи є алюмінієвий корпус — як відомо, в iPhone бездротова зарядка з’явилася лише після переходу компанії на скляні задні кришки.

Інсайдери припускали, що Apple зробить скляний iPad Proз алюмінієвою рамкою – теоретично це вирішує проблему та дає можливість вбудувати у планшет бездротову зарядку. Однак з’являється інша проблема: корпус iPad Pro може стати занадто крихким. Раніше деякі моделі iPad вже були схильні до вигинів навіть в алюмінієвому корпусі (наприклад, iPad Air 2, і ряд моделей Pro), а скляний був би ще більш крихким. 

Здається, цю проблему можна обійти іншим способом. Новий інсайд повідомляє, що Apple може зберегти міцний алюмінієвий корпус iPad Pro, а бездротову зарядку розмістити за логотипом «яблука» на задній кришці планшета. Щоправда, саме «яблуко» доведеться значно збільшити у розмірах — оскільки iPad Pro 2022 отримає новий стандарт MagSafe, який дебютував в iPhone 12, то і розмір «стикувального майданчика» потрібно буде порівняти з радіусом зарядного килимка MagSafe.

Щоб нова технологія справно працювала, Apple може зробити логотип зі скла. Недоліком такого рішення може стати трохи безглуздий зовнішній вигляд величезного «яблука» ззаду — з іншого боку, iPad Pro є досить великими пристроями. Можливо, на них це не буде погано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.