Макбуки увірвалися в топ-4 найбільш продаваних ноутбуків 2017 року

У 2017 році збільшилися світові продажі ноутбуків. Apple змогла отримати свою частину прибутку за рахунок зрослого попиту на різні моделі MacBook. Про це повідомляють TrendForce.

За 2017 рік частка Apple на ринку ноутбуків зросла з 8,3% до 9,6%. І на думку аналітиків, корпорація продовжить зміцнювати свої позиції в галузі. Згідно з попередніми прогнозами на 2018 рік, частка компанії може дійти до 10,4%.

Результату 2017 роки вистачило Apple для того, щоб змінити розстановку сил в п’ятірці провідних виробників портативних комп’ютерів. Тепер корпорація стала четвертою за величиною світовим постачальником ноутбуків, потіснивши з звичного місця Asus.

За даними експертів TrendForce, всього за 2017 рік було продано 164,7 мільйона ноутбуків, що на 2,1% більше, ніж в 2016 році. Зростання галузі перевищив очікування аналітиків на 0,7%. Це означає, що поки ринок далекий від насичення, і попит на комп’ютери не знижується.

Крім Apple, зростання продажів продемонструвала HP, зміцнивши свою частку на 2%. Зате Dell і Lenovo трохи здали позиції.

Експерти пророкують, що в 2018 році зростання ринку може сповільнитися. Швидше за все, кількість проданих ноутбуків скоротитися до 163,8%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.