Intel представила процесори не для комп’ютерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні на виставці CES 2022 компанія Intel представила процесори Core 12-го покоління під кодовими назвами Alder Lake S та H. Це перша родина процесорів з гібридною архітектурою для периферійних пристроїв.

Ці процесори призначені у розвиток Інтернету речей (IoT). Вони можуть використовуватися в устаткуванні для торгівлі, охорони здоров’я та виробництва. Процесори можуть забезпечити швидкі обчислення, підтримку 4K та 8K екранів і т.і.

Процесори серії Alder Lake S для IoT у 1,36 рази швидше у однопотоковій продуктивності, у 1,35 рази швидше у багатопотоковій продуктивності та у 1,94 рази швидше у графічній продуктивності порівняно з моделями 10-го покоління. Нові процесори пропонуються у випадках з кількістю ядер до 16 (продуктивні + енергоефективні), з TDP від ​​35 Вт до 65 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується серії Alder Lake H, то її представники в 1,04 рази швидше в однопотокових задачах, у 1,18 рази – у багатопотокових, у 2,29 рази – у графіку в порівнянні з моделями 11-го покоління. У лінійці Alder Lake H є процесори з 14 ядрами та 20 потоками. TDP знаходиться в діапазоні від 35 до 45 Вт. Також вийдуть моделі серій U та P з TDP від ​​15 Вт до 28 Вт. Процесори можна застосовувати для завдань робототехніки, в розумних будинках та містах.

Процесори Alder Lake S будуть доступні вже у січні 2022 року, а Alder Lake H – у квітні 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.