Ґаджети

Спільний перегляд, хмарний геймінг та NFT: фішки телевізорів Samsung 2022

Share
Час читання: 3 хв.

Виставка CES 2022 ще не стартувала, а Samsung вже зробила кілька важливих анонсів. Разом з моніторами та інтер’єрними панелями The Frame 2022 представили оновлену систему Tizen OS, у якій з’явилися геймерський хаб, спільний перегляд та підтримка NFT, а також нові моделі у серіях Neo QLED та MicroLED.

У Tizen OS повністю переробили домашній екран, змістивши акцент на контент зі стрімінгових сервісів. Тепер його можна дивитися разом з друзями з будь-якої точки світу – достатньо підключити до телевізора веб-сайту або скористатися камерою смартфона для організації відеочата прямо на екрані.

Також з’явився Gaming Hub для швидкого запуску відеоігор із хмарних сервісів NVIDIA GeForce Now, Google Stadia та Utomik. Підтримуються геймпади від PlayStation та Xbox.

Ще одним важливим нововведенням стала інтегрована в телевізори NFT-платформа, що дозволяє шукати, купувати і демонструвати NFT – це невзаємозамінний токен, який є цифровим активом, підписаний за допомогою блокчейна для підтвердження оригінальності. Токен є унікальним і його не можна відтворити. Зараз у вигляді NFT торгують гіфками, відеороликами, фотографіями та іншим контентом.

У серії MicroLED-телевізорів рамки стали непомітними. Панелі модульні, тому можна зібрати з них екрани різних розмірів – максимум вийде 178 дюймів. Також Samsung пропонує готові варіанти розміром 89, 99 та 110 дюймів.

У серії MicroLED-телевізорів рамки стали непомітними. Панелі модульні, тому можна зібрати з них екрани різних розмірів – максимум вийде 178 дюймів. Також Samsung пропонує готові варіанти розміром 89, 99 та 110 дюймів.

Оновлені моделі серії Neo QLED перейшли з 12-бітного на 14-бітне підсвічування, що дозволило покращити точність кольору. Телевізори тепер використовують штучний інтелект для аналізу сцени та відокремлення об’єктів на передньому плані від фону, створюючи відчуття глибини.

Деякі телевізори Samsung 2022  підтримуватимуть адаптивну частоту оновлення до 144 Гц і стануть одними з перших ринку з підтримкою технології AMD FreeSync Premium Pro. Всі преміум-моделі отримають 4K-роздільна здатність і роз’єм HDMI 2.1. Більше подробиць про них компанія розповість згодом.

Минулого року Samsung показала пульт Eco Remote, який може заряджатися від сонячної енергії, а тепер до нього додали ще одну технологію зарядки — від радіохвиль Wi-Fi-роутера. Як заявляє компанія, це рішення дозволить заощадити 100 млн батарейок AAA протягом семи років. Є й роз’єм USB-C, якщо раптом пульт таки сяде.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024

    Google Pixel 9 Pro Fold представив нову ексклюзивну можливість для відеодзвінків

    Google Pixel 9 Pro Fold отримав унікальну функцію для онлайн-відеодзвінків, яка тепер доступна в Google…

    22.09.2024

    Оновлення до Android 14 стало доступним для Nokia XR20

    Nokia, точніше HMD, відстає з оновленням своїх телефонів до Android 14 порівняно з іншими виробниками,…

    22.09.2024

    Logitech випустила лімітовану версію культової миші G502

    Logitech оголосила про випуск лімітованої версії своєї популярної ігрової миші G502, присвяченої десятиріччю її появи…

    22.09.2024

    Уся інформація про швидкість заряджання Google Pixel 9

    Коли Google представила телефони Pixel 9, здавалося, що вони підтримують зарядку потужністю 45 Вт. Але…

    22.09.2024

    Жодна з нових моделей iPhone не підтримує 45-ватну зарядку, і потужність не змінилася

    Apple не розкриває точних даних щодо потужності зарядки своїх iPhone, але надії на підтримку зарядки…

    22.09.2024