Названо 4 сучасні ноутбуки з гнучкими дисплеями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз стало з’являтися безліч смартфонів із гнучкими екранами. Але є й моделі ноутбуків із застосуванням подібної технології. Про них – у матеріалі компанії Selectel на «Хабрі».

До списку ноутбуків з гнучким дисплеєм, увійшли чотири моделі. Частину з них поки що лише на стадії проекту, а частину вже можна знайти на прилавках.

  1. Lenovo Fold X1 . Хоча анонсована ця модель на базі процесора Intel Core i5-L16G7 була у 2020 році. Щоправда, коштує цей ноутбук дуже дорого – майже 100 тис гривень. Якщо повністю розкрити пристрій, перед нами буде планшет з 13-дюймовим OLED-екраном, товщина корпусу – 11,5 мм. При використанні моделі як ноутбука частина екрану перетворюється на клавіатуру, а частина – на власне дисплей. Але при цьому існує фізична клавіатура, розроблена для даного пристрою. Оперативна пам’ять тут складає 8 ГБ, SSD – 256-1024 ГБ. Загалом девайс далеко не найпотужніший, але тим, хто любить незвичайну техніку, сподобається цей ноутбук.
  1. Intel Horseshoe Bend . Поки що цей ноутбук не продається – існує лише інженерний зразок. Діагональ OLED-екрана становить тут 17,3 дюйми, користуватися при роботі можна так само фізичною або електронною клавіатурою. Базується цей девайс на архітектурі 10-нм Tiger Lake, але активне охолодження пристрою немає. Операційна система – Windows 10.
  1. Concept Ori від Dell . Представили цей зразок минулого року, але він все ще не з’явився у продажу. Як і у Lenovo, цей ноутбук має 13-дюймовий дисплей. У той самий час фізичної клавіатури, як у попередніх випадках, немає. Операційну систему від Microsoft планувалося створити спеціалізовану, але поки що вона відсутня.
  1. Samsung Galaxy Book . Повна назва пристрою така: Samsung Galaxy Book Fold 17. З характеристик на даний момент відомо небагато. Розмір діагоналі складе 17 дюймів, а базуватиметься пристрій на архітектурі нового процесора від Samsung і AMD (покоління чіпів Exynos). Анонсувати новинку компанія планує у 2022 році, у першому кварталі.

Виробники подібних ноутбуків називають також три головні плюси пристроїв зі складними екранами. Це багатозадачність, динамічний тачпад та можливість швидкого переходу з режиму ноутбука до режиму планшета (а також назад).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.