Apple пояснила відсутність Face ID та сенсорного екрану в MacBook Pro (2021)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після презентації MacBook Pro (2021) у користувачів виникло кілька запитань до Apple щодо новинок. Найбільше громадськість цікавить причина відсутності Face ID у «чубчику» та небажання компанії впроваджувати сенсорні екрани у свої ноутбуки.

Фанати бренду неодноразово висловлювали своє розчарування з приводу того, що незважаючи на оснащення екрану MacBook Pro (2021) вирізом, нові лептопи не підтримують Face ID, аналогічно останнім поколінням iPhone. На це «недогляд» віце-президент Apple з маркетингу продуктів для iPad та Mac Том Богер дав таке пояснення. За його словами, для розблокування ноутбуків набагато зручніше Touch ID, “оскільки руки користувача вже знаходяться на клавіатурі” при включенні пристрою.

Що стосується сенсорного екрану в MacBook Pro (2021), компанія, хоч і побічно, визнала своє побоювання щодо зниження попиту на iPad у разі реалізації цієї опції для ноутбуків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми робимо найкращий у світі комп’ютер із сенсорним екраном – iPad. Його повністю оптимізовано для цього. А Mac повністю оптимізований для непрямого введення, і у нас справді не було причин міняти це», – сказав старший віце-президент Apple з апаратного забезпечення Джон Тернус.

Богер та Тернус також пояснили відсутність можливості оновлення оперативної пам’яті на MacBook Pro (2021). Нові ноутбуки не підтримують розширення ОЗП через «уніфіковану архітектуру пам’яті» чіпсету Apple. Інтегровані модулі оперативної пам’яті, за заявою представників компанії, забезпечують більш високу продуктивність Mac з чіпами на базі ARM.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.