Зремонтувати нові MacBook Pro у кілька разів легше, ніж минулі

Майстри iFixit дісталися нових MacBook Pro (2021). Порівняно з моделлю 2019 року ремонтопридатність зросла з одного до чотирьох балів із десяти можливих. 

Одна з головних конструктивних змін торкнулася акумулятора. Тепер він, як і шлейф екрану, вентилятори та динаміки, не притиснутий до материнської плати і легше витягується за рахунок клейких смужок, що фіксують, за які треба потягнути. Але перед цим доведеться зняти трекпад.

Для обслуговування системи охолодження та заміни портів потрібно вийняти материнську плату. До неї припаяно роз’єм HDMI та слот для SD-карти, які нарешті повернулися до MacBook Pro.

На фото нижче видно, що сканер обличчя Face ID товщий від дисплея. Ймовірно, тому його й не стали додавати в чубок ноутбука.

Якщо замінити матрицю не в авторизованому сервісному центрі, перестане працювати функція True Tone, що підлаштовує температуру під освітлення. Сканер пальця Touch ID теж припинить функціонувати. Ці елементи можна змінити без наслідків лише у схвалених Apple фахівців. 

Гвинти та затискачі, що утримують задню панель, стали надійнішими, а багато елементів модульні, що полегшує ремонт. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.