Google випустить свої розумні годинники. Якими будуть Pixel Watch?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пошуковий гігант давно присутній на ринку смартфонів. А тепер збирається зайти і в сегмент інших гаджетів. В інтерв’ю The Verge віце-президент Google по апаратному забезпеченню Рік Остерло повідомив, що вихід смарт-годинників з ОС Wear OS – лише питання часу. Чим здивують Pixel Watch? Розбираємо все, що відомо про перспективну новинку.

Навіщо Google робить розумні годинники

У смартфонах Pixel «корпорація добра» завжди прагнула показати ринку своє бачення ідеального Android-флагмана. Особливо це помітно в свіжих Pixel 6 і 6 Pro, що стали найцікавішими апаратами бренду за останні роки.

Те ж компанія хоче зробити і для сегмента пристроїв на Wear OS, який сьогодні знаходиться не в кращій формі. Новинки з актуальними характеристиками і можливостями можна перерахувати по пальцях. Аксесуари Google стануть прикладом того, якими мають бути топові годинник для Android-пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З цією метою був поглинений стартап Fitbit, який спеціалізується на розумних гаджетах для спорту. ТехноГігант також придбав деякі розробки в цій галузі у виробника Fossil. Все це послужить основою для розробки розумних годин Google.

Що відомо про Pixel Watch

Почнемо з зовнішності. Імовірно, годинник отримають круглий дизайн з обертовим безелем. За даними Winfuture, вийдуть три модифікації пристрою з різними розмірами. Головна особливість новинок – щільна інтеграція апаратного і програмного забезпечення.

Працювати годинник, швидше за все, будуть на Wear OS 3.0, останньої версії фірмового ПЗ від Google для носяться пристроїв. Що стосується заліза, є різні версії від інсайдерів. Можуть поставити актуальне рішення з лінійки Snapdragon Wear. Або 5-нанометровий чіп власної розробки з сімейства Tensor.

Функціонально в Pixel Watch зроблять упор на фітнес-складову, інтеграцію гугловських сервісів і безшовну синхронізацію з телефонами Pixel. Наприклад, аксесуар дозволить виміряти пульс, рівень стресу і кисню в крові, а також якість сну. Не кажучи вже про моніторинг спортивних активностей.

Повідомляється, що в годинник може додати розблокування по відбитку пальця. Сканер впровадять під екран. Серед інших очікуваних особливостей відзначимо підтримку NFС, Google Pay, захист від води і 3 дні автономної роботи.

Ціна і дата виходу

Грунтуючись на цінах аналогічних гаджетів Apple і Samsung, інсайдерів вважає, що Pixel Watch продаватимуть за 300-400 доларів (в залежності від розміру і наявності LTE). За наявними відомостями, реліз розумних годин Google відбудеться в першому кварталі 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.