Фахівці iFixit розібрали Apple Watch Series 7

Ремонтопридатність на рівні попередніх поколінь.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці незалежної майстерні iFixit опублікували докладний розбір нових Apple Watch Series 7, які надійшли в продаж минулого тижня. Розбираємося, що змінилося.

Спочатку про акумулятор. У 45-мм версії ємність батареї становить 1,189 Вт · год, що на 1,6% більше попередньої версії з корпусом 44 мм.

Акумулятор Series 7 (ліворуч) і Series 6 (праворуч). Джерело: iFixit

У 41-мм версії Series 7 акумулятор на 1,094 Вт · год, що вже на 6,8% більше 40-мм Series 6. Правда, на автономності приріст не відіб’ється через дисплея яскравішою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усередині Series 7 дуже схожі на Series 6, але відразу ж відзначається відсутність кронштейна, де раніше знаходився діагностичний порт. Його немає в нових моделях, а логи з годин збиратимуть без проводів.

Сіточка динаміків Series 7 (вгорі) і Series 6 (внизу). Джерело: iFixit

Сітка динаміків також змінилася. У новому поколінні краще захист від пилу і вологи. З годинником навіть можна пірнати, але не в солоній воді. Вивчайте специфікації і не дивуйтеся, якщо динамік або інші компоненти раптом відмовлять при неправильній експлуатації.

Фахівці iFixit відзначають і нове розташування внутрішніх елементів. Деякі стало простіше розбирати, що тільки спрощує ремонт.

Старт продажів Series 7 затягнувся через нового дисплея і скла, яке виявилося не так просто виробляти. Годинники як і раніше в дефіциті, і якщо замовити їх зараз, то доставлять їх не раніше ніж через місяць-два. І це якщо пощастить.

Загальна оцінка ремонтопридатності iFixit – шість балів з десяти можливих. Це на рівні попередніх поколінь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.