MacBook Pro з «чубчиком» в екрані не підтримуватиме розблокування скануванням особи на момент виходу

Шанувальники Apple вже встигли розкритикувати дизайн нових MacBook Pro, які компанія представила на одній з недавніх презентацій. Але виявилося, що в нових комп’ютерах все-таки не буде важливої ​​функції, яку, як сподівалися, Apple перенесе з айфонів разом з «чубчиком».

Незважаючи на те, що на айфонах «чубчик» використовувалася для розміщення системи камер TrueDepth, що підтримує Face ID – розблокування пристрою скануванням особи, – в нових MacBook Pro в неї вбудовані точковий проектор, світильник і інфрачервона камера, яка створює 3D-карту особи.

Портал Patentlyapple розповів з посиланням на Twitter ведучого технічної колонки в New York Times Девіда Поган, що в «чубку» знаходиться нова камера 1080p, датчик TrueTone, який підтримує незмінність кольору під час зйомки при будь-якому освітленні, датчик освітленості, який регулює підсвічування клавіатури, і світлодіод «включеної камери». Всі ці компоненти раніше були «приховані» рамкою, але тепер вони стали видні, так як рамка була обрізана для збільшення площі екрану.

Коментуючи подив багатьох користувачів, що «чубчик» повинна була включати в себе Face ID, Пог написав, що, на його думку, вендор планував встановити там і систему сканування особи, але через глобальну кризу з поставками напівпровідників компанії довелося відмовитися від цієї функції в останній момент.

При цьому він пояснив користувачам, що для установки цієї технології, Apple довелося б розширити «чубок» для розміщення модулів Face ID, і це могло б стати дуже великим відволікаючим чинником.

Також джерело говорить про те, що технології Touch ID, вбудованої в MacBook Pro, має вистачити більшості користувачів. Хоча б тому, що в макбуков розблокування по розпізнаванню особи була б швидше бонусом, ніж необхідністю – вона марна вночі або в темних приміщеннях, тому Touch ID краще в усіх відношеннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.