Microsoft незабаром купить сервіс Steam, зробивши його частиною Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська компанія Microsoft є однією з найбагатших і відомих IT-корпорацій в світі, тому вона цілком може дозволити собі покупку більш дрібних компаній. Днями стало відомо про плани Microsoft придбати відразу кілька ігрових студій, всі з яких широко відомі в різних регіонах світу. Зокрема, має намір незабаром купити сервіс Steam, після чого він зробить його частиною операційної системи Windows 10, тим самим забезпечивши їй конкурентну перевагу перед macOS і Linux.

Про покупку компанії Valve, яка володіє Steam, стало відомо від авторитетного аналітика SuperDataResearch. Його інформацію підтвердило ще кілька джерел, близьких до Microsoft, тому багато гравців занепокоїлися, адже коли їх сервіс для ігор перейде під крило іншої компанії, то все може змінитися, і не обов’язково в кращу сторону.

Саме тому багато людей почали писати Гейбу Ньюеллу з питанням про те, чи дійсно дні Steam під керуванням Valve вже полічені. Одному з користувачів він коротко відповів, що зовсім не в курсі планів компанії Microsoft. Фактично він спростував чутки, проте не виключно, що керівництво американської IT-корпорації ще не пов’язувалося з представниками Valve з цього питання, а лише саме прийняло рішення про можливу покупку всього сервісу Steam.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато фанатів упевнені, що Гейб Ньюелл ніколи не продасть компанію Valve, доходи якої збільшуються кожен квартал. З чуток, зараз вона активно працює над грою під назвою Artifact, яка буде присвячена всесвіту Dota 2. Якщо це дійсно так, то незабаром весь світ чекає черговий хіт, який озолотить розробників і збільшить капіталізацію всієї компанії.

Втім, Microsoft цілком може запропонувати Valve неймовірно велику суму грошей, витративши значну частину своїх статків на сервіс Steam, тому ймовірність така покупка все ж існує. Якщо джерела праві, то незабаром подібні дані повинні підтвердити і якісь офіційні джерела. Не можна не помітити, що кілька років тому компанія Microsoft придбала ігрову студію Mojang , що створила Minecraft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.