У ноутбуках Apple з’явиться режим максимальної потужності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Режим High Power Mode дозволяє прискорити роботу додатків

В останній бета-версії операційної системи macOS Monterey були виявлені чергові натяки на режим підвищеної продуктивності, чутки про який з’явилися ще в січні 2020 року з виходом macOS Catalina 10.15.3. Це дозволить власникам ноутбуків обійти обмеження, пов’язані з енергоспоживанням, пише finance.ua.

Відповідно до коду операційної системи, режим High Power Mode дозволяє прискорити роботу додатків. При його активації користувач буде попереджений про скорочення часу автономної роботи і підвищення шуму від системи охолодження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачається, що це дозволить задіяти центральні і графічні процесори на повну потужність, навіть коли ноутбук не підключений до джерела живлення.

Цікаво, що спочатку в коді macOS Monterey не було згадок High Power Mode, але до восьмої беті вони все ж з’явилися. Не виключено, що Apple все ж таки зважилася на впровадження цієї функції в зв’язку з переходом на власні процесори Apple Silicon, що дозволило помітно підвищити час автономної роботи лептопів.

Неясно, коли High Power Mode стане доступний для користувачів. Функцію цілком можуть додати в релізний версію macOS Monterey. Також є припущення, що вона буде доступна тільки на нових ноутбуках з процесором M1X.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.