Названо плюси і мінуси нового планшета Xiaomi Pad 5 за підсумками огляду

У новому випуску на YouTube-каналі “Чесний блог” з’ясували, чи варто купувати нову модель планшета Xiaomi і чому.

Планшет Xiaomi Pad 5 Global, який може по функціональності зрівнятися з Samsung Galaxy Tab S7 + і Huawei MatePad 11 за 15-20 тисяч гривень, коштує набагато дешевше. Далі експерт назвав головні функції пристрою.

Перш за все, легкий і тонкий корпус. Вага – 511 грамів, товщина – 6 на 9 міліметрів.

Частота оновлення екрану у планшета 120 герц, а частота тачскрін – до 240 герц. При цьому незважаючи на роздільну здатність 2560 на 1600, при грі в Call of Duty експерт зауважив, що картинка виходить все одно недостатньо чіткою, є відчуття “легкого муару”. Яскравість теж не максимально можлива, тому на сонці можуть бути складності з роботою. Ще Філ додав, що рамки дисплея цілком могли б зробити поменше. Разом з тим тут немає Шиман, завдяки чому очі при тривалому користуванні планшетом не втомлюватимуться, а також непогана передача кольору.

Заряджається Xiaomi Pad 5, за словами експерта, дуже швидко. Всього за дві години до 100 відсотків. А обсяг батареї достатній для того, щоб при регулярній щоденній роботі на ньому ставити на зарядку планшет два рази в тиждень.

Головний плюс цього пристрою – в продуктивності. Процесор працює дуже швидко і майже не нагрівається. Троттлінга у нього немає взагалі. Тому, робить висновок Філ, цей планшет може стати ідеальним рішенням для проходження ігор, монтування відеороликів та інших завдань, що вимагають високого рівня швидкодії.

Звучання планшета провідний теж оцінив високо, порівнявши за якістю з Bluetooth-колонкою. Більш того, в моделі є можливість налаштувати звук: наприклад, виділити баси або низи. Але ось роз’єму для Jack 3,5 мм тут немає, як і підтримки NFC.

З приводу роботи системи експерт відгукнувся добре. Працює все в цілому відмінно, хоча є кілька незручностей: з головного екрану можна перейти на Google-стрічку, в настройки можна потрапити тільки через іконку на головному екрані, з параметрів робочого столу – лише спосіб навігації, неможливо налаштувати вібрацію.

Камера за якістю робить знімки і відео цілком звичайні. Але функцій у неї дуже мало. Наприклад, немає режиму портрета або нічного режиму, які є у недорогих смартфонів.

Крім цього, виробник відмовився від карти пам’яті і SIM-карти в цій моделі. Працювати з планшетом можна тільки через Wi-Fi, а максимальний обсяг пам’яті тут – 128 або 256 ГБ в залежності від версії.

Немає у планшета і сканера відбитків пальців. Тому розблокувати модель можна тільки по обличчю або через PIN-код / ​​графічний ключ.

За підсумками огляду Філ уклав: планшет Xiaomi Pad 5 підійде і для перегляду фільмів, і для читання книг, і для робочих завдань. І в цілому це непогана заміна Samsung або Huawei.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.