Інсайдер розкрив деталі Pro-версій PlayStation 5 і Xbox Series S

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автор YouTube-каналу Moore’s Law is Dead розкрив перші деталі оновлених консолей від Sony і Microsoft. У минулому інсайдер відзначився вірними прогнозами по пристроях NVIDIA і Intel і тому заслужив деякий кредит довіри.

За словами автора блогу, умовна PlayStation 5 Pro планується до запуску в кінці 2023-го або початку 2024 року. Вона буде мати на борту якийсь унікальний процесор AMD на базі 5-нм техпроцесу і тому буде відрізнятися дуже високою собівартістю. Відповідно, це вплине на ціну: PS5 Pro буде продаватися за $ 600-700 – тобто до 70% дорожче, ніж оригінальна версія. Пристрій розрахований на 8К-геймінг.

Що ж до Microsoft, то ця компанія вирішила оновити найслабша ланка некстгена, Xbox Series S. Її поліпшена версія повинна з’явитися в продажу вже в кінці 2022 року. Консоль буде базуватися на новому 6-нм чіпі зі збільшеною тактовою частотою; крім того, інженери компанії можуть розблокувати всі 24 обчислювальних блоку, з яких зараз є лише 20. Все це дозволить збільшити продуктивність приблизно на 50%. При цьому вартість підвищиться всього на $ 50 – ця версія буде коштувати $ 350, в той час як старі подешевшають до $ 189-249. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також автор мигцем розповів і про оновлення Xbox Series X, але даних по цій консолі було надано мало. Блогер лише обмовився, що чекати новинок коштує приблизно в 2023 році, ніяких інших деталей зараз у нього в розпорядженні немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.