Названо плюси і мінуси настільного комп’ютера Apple iMac M1 після тривалого використання

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ведучий YouTube-каналу Droider.Ru Валерій Істішев розповів, наскільки зручно користуватися Apple iMac на базі M1 як основним ПК.

Реклама

Автор каналу Droider.Ru на YouTube перерахував переваги і недоліки користування iMac після місяця роботи на ньому.

Насамперед Валерій Істішев сказав про оновлений дизайн пристрою. Цікаво, що всі аксесуари, що йдуть в комплекті з монітором, а також шпалери на робочому столі – одного відтінку (яких всього тепер 7). Вразив ведучого і сам монітор: він дуже тонкий і легкий.

Однак у iMac виявилися і недоліки. По-перше, ніжка монітора, яку не можна відкріпити і яка нахиляє екран тільки вгору і вниз. По-друге, всі роз’єми розташовані на задній частині монітора. Зручно, на думку Валерія, знаходиться тільки порт для навушників. По-третє, тут немає картридера і в цілому потрібно купувати до ПК док-станцію.

Особливо відзначив провідний також 24-дюймовий екран, що дає чітку і яскраву картинку. Тому iMac можна використовувати для обробки фотографій і в цілому роботи з візуальною складовою. Але при цьому, на жаль, функції використання його як монітора для MacBook в новій версії вже немає, а ще покриття антивідблиску. Також відсутній у пристрої технологія HDR.

За продуктивністю iMac на M1 практично нічим не відрізняється від iPad Pro M1 і MacBook Air M1. А ось SSD-накопичувач швидше працює на iMac в порівнянні з MacBook.

Температура процесора стала підвищуватися тільки після запуску гри Unreal Engine 5. До цього ПК не шумів і не нагрівався. Запускаються на M1 (через програму CrossOver) також ігри для Windows типу The Witcher 3.

Працювати в Blender, Photoshop Lightroom було цілком комфортно. Більш того, фахівець наголосив, що для 2D-дизайну і для монтажу відео цей iMac – ідеальний.

На M1 є проблеми з виртуализацией. Запускати інші ОС користувач може тільки через Parallels Desktop.

Головний бонус iMac, продовжує ведучий, – це мінімалізм. У комплекті при покупці користувач отримує практично все: потрібно лише додатково придбати док-станцію і (при бажанні) SSD-накопичувач.

В останню чергу Валерій розглянув веб-камеру і звук. За якістю камера однозначно стала краще, як і звук з мікрофонами.

В цілому, на думку експерта, підійде iMac простим користувачам (як домашній ПК), всім, хто працює з відеороликами, графікою і зображеннями (дизайнери, фотографи, архітектори, дизайнери інтер’єрів), розробникам, музикантам. По конфігурації Валерій порадив купувати другу або вище версію, клавіатура зручніше з Touch ID, а за обсягом оперативної пам’яті краще вибирати більше – 16Гб.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: