Названо плюси і мінуси настільного комп’ютера Apple iMac M1 після тривалого використання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ведучий YouTube-каналу Droider.Ru Валерій Істішев розповів, наскільки зручно користуватися Apple iMac на базі M1 як основним ПК.

Автор каналу Droider.Ru на YouTube перерахував переваги і недоліки користування iMac після місяця роботи на ньому.

Насамперед Валерій Істішев сказав про оновлений дизайн пристрою. Цікаво, що всі аксесуари, що йдуть в комплекті з монітором, а також шпалери на робочому столі – одного відтінку (яких всього тепер 7). Вразив ведучого і сам монітор: він дуже тонкий і легкий.

Однак у iMac виявилися і недоліки. По-перше, ніжка монітора, яку не можна відкріпити і яка нахиляє екран тільки вгору і вниз. По-друге, всі роз’єми розташовані на задній частині монітора. Зручно, на думку Валерія, знаходиться тільки порт для навушників. По-третє, тут немає картридера і в цілому потрібно купувати до ПК док-станцію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливо відзначив провідний також 24-дюймовий екран, що дає чітку і яскраву картинку. Тому iMac можна використовувати для обробки фотографій і в цілому роботи з візуальною складовою. Але при цьому, на жаль, функції використання його як монітора для MacBook в новій версії вже немає, а ще покриття антивідблиску. Також відсутній у пристрої технологія HDR.

За продуктивністю iMac на M1 практично нічим не відрізняється від iPad Pro M1 і MacBook Air M1. А ось SSD-накопичувач швидше працює на iMac в порівнянні з MacBook.

Температура процесора стала підвищуватися тільки після запуску гри Unreal Engine 5. До цього ПК не шумів і не нагрівався. Запускаються на M1 (через програму CrossOver) також ігри для Windows типу The Witcher 3.

Працювати в Blender, Photoshop Lightroom було цілком комфортно. Більш того, фахівець наголосив, що для 2D-дизайну і для монтажу відео цей iMac – ідеальний.

На M1 є проблеми з виртуализацией. Запускати інші ОС користувач може тільки через Parallels Desktop.

Головний бонус iMac, продовжує ведучий, – це мінімалізм. У комплекті при покупці користувач отримує практично все: потрібно лише додатково придбати док-станцію і (при бажанні) SSD-накопичувач.

В останню чергу Валерій розглянув веб-камеру і звук. За якістю камера однозначно стала краще, як і звук з мікрофонами.

В цілому, на думку експерта, підійде iMac простим користувачам (як домашній ПК), всім, хто працює з відеороликами, графікою і зображеннями (дизайнери, фотографи, архітектори, дизайнери інтер’єрів), розробникам, музикантам. По конфігурації Валерій порадив купувати другу або вище версію, клавіатура зручніше з Touch ID, а за обсягом оперативної пам’яті краще вибирати більше – 16Гб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.