Знайдено ще одну мережу Wi-Fi, яка ламає iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Нещодавно в iOS виявили незвичайний баг з Wi-Fi. При підключенні до мережі з назвою% p% s% s% s% s% n, Wi-Fi в айфоні перестає працювати. Зовсім. “Яблучний” гаджет втрачає можливість такого бездротового з’єднання.

Реклама

Глюк “лікується” повним скиданням налаштувань мережі (або перезавантаженням iPhone). Зустрінете подібне поєднання символів в списку Wi-Fi – проходите мимо. Інакше проблем не уникнути, адже напевно користувачі Android смартфонів вже щосили перейменовують свої мережі в цей набір символів.

На жаль, однією помилкою справа не обійшлася. Повідомляється, що дослідники безпеки знайшли іншу небезпечну назву. Якщо підключитися до% secretclub% power, Wi-Fi на iPhone теж пропаде. Причому повернути його буде набагато складніше. Нова комбінація зовсім збиває iOS з пантелику. Банальної перезавантаженням вже не відбутися. Змусити Wi-Fi функціонувати дозволяє лише скидання до заводських налаштувань.

У чому ж біда? Передбачається, що у всьому винен символ%. Із його слова інтерпретуються iOS не як текст. Операційна система приймає їх за команди або змінні. В результаті відбувається збій, що відключає Wi-Fi. Звіт про баг відправлений Apple. Сподіваємося, що компанія вживатиме заходів і він зникне після найближчого поновлення iOS.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ