Microsoft пояснила високі системні вимоги Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Керівництво Microsoft роз’яснило, чому «підскочили» вимоги до заліза для установки нової ОС. Компанія розповіла, з чим пов’язана її небажання вирішувати апгрейд старих ПК до Windows 11, але вже пообіцяла переглянути список підтримуваних CPU – по крайней мере, частково.

За заявою Microsoft, одним з головних критеріїв при створенні нової ОС стала безпека користувачів. Тому обладнання, на якому буде працювати Windows 11, має підтримувати шифрування на основі віртуалізації (VBS), функцію Windows Hello, а також режим безпечного завантаження. Наявність всіх цих аспектів, як запевняють софтмейкера, на 60% скорочує ризик постраждати від шкідливого ПО.

Крім того, процесори з «білого списку» сумісні з драйверами самої Windows і підтримуються OEM-партнерами компанії, що, за словами її представників, забезпечує 99,8% часу безвідмовної роботи ПК. В якості експерименту Microsoft пообіцяла протестувати можливість роботи ОС з процесорами Intel 7-го покоління і чіпами AMD на архітектурі Zen 1, але поки не давала гарантій можливості запуску релізной версії Windows 11 на таких конфігураціях.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто відзначити, що недавно компанія тимчасово видалила з офіційного сайту утиліт PC Health Check , яка була призначена для перевірки ПК на можливість установки нової Windows, і піддалася критиці з боку користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.