Motorola випустить зарядку, що живить смартфон по повітрю. У Xiaomi вже є така

Motorola почала розробку бездротової зарядки для смартфонів, за допомогою якої пристрій можна буде живити енергією без фізичного контакту. Про це повідомляє Digital Trends. 

Компанія оголосила про партнерство з GuRu, компанією, працюючою над революційною бездротовою зарядкою. Це дозволить впровадити технологію в смартфони Motorola майбутнього. «У Motorola ми постійно працюємо над інноваціями, здатними поліпшити життя користувачів. За допомогою цього рішення ми дамо їм уявлення про свободу і гнучкість, якими наші клієнти зможуть насолоджуватися за допомогою революційної бездротової технології зарядки, – сказав віце-президент Motorola по продуктам Ден Дері. – З GuRu ми представимо нове покоління пристроїв з бездротовим харчуванням ». 

Втім, конкретики в заяві мало. Коли вийде цей пристрій, як буде називатися і скільки буде коштувати, невідомо. Крім того, виробники смартфонів можуть роками працювати над новими технологіями і не прийти до результату або в останній момент відмовитися від випуску пристрою.

GuRu працює над технологією RF Lensing. З її допомогою смартфон можна заряджати на відстані до 9 футів або до 2,7 метра. Крім того, компанія впевнена, що зарядка з такою технологією може замінити і розетку – наприклад, з її допомогою зможе працювати телевізор без проводового підключення до живлення. Для роботи цієї зарядки в кімнаті потрібно встановити кілька базових станцій. Вони вбудовані в побутові прилади, наприклад, світильник. Тобто, в інтер’єрі, зарядні станції не будуть помітні. 

Технологічні гіганти стабільно намагаються створити безконтактну бездротову зарядку. Взимку цього року Xiaomi представила нову технологію бездротової зарядки наступного покоління Mi Air Charge, вона дозволяє заряджати декілька пристроїв одночасно «по повітрю». До цього в лютому 2020 року компанія Energous отримала перше в галузі офіційний дозвіл для своєї революційної технології бездротової зарядки WattUp. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.