Sony: купити PlayStation 5 буде складно навіть у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Sony офіційно заявила, що ігрова консоль наступного покоління PlayStation 5 як і раніше буде в дефіциті навіть в 2022 році.

Я не думаю, що в цьому році попит стабілізується. Навіть якщо в наступному році ми отримаємо більше комплектуючих і зробимо більше PlayStation 5, наша пропозиція не зможе задовольнити попит.

Фінансовий директор Sony Хірокі Тоток (Hiroki Totoki)

Це означає, що Sony не розраховує на рекордні продажі PlayStation 5: компанія просто буде продавати все консолі, які зможе зробити. Sony опублікувала свій фінансовий звіт в кінці квітня, заявивши, що за станом на 31 березня в березні було продано 7,8 млн ігрових консолей PlayStation 5. Компанія також повідомила, що планує продати не менше 14,8 млн консолей в поточному фінансовому році.

Станом на кінець 2020 календарного року компанія продала 4,5 мільйона PlayStation 5 по всьому світу. Це означає, що з січня по березень 2021 року було продано всього 3,3 мільйона нових консолей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В ході спілкування з аналітиками Sony підтвердила, що в даний момент основною проблемою є задоволення попиту, який значно перевищує виробничі потужності. Sony, як і багато інших виробників, постраждала від нестачі напівпровідникової продукції, яка спостерігається в усьому світі.

Поки що Sony не говорить, коли поставки повинні нормалізуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.