Слух: нові Apple Watch оснастять глюкометром і алкометром

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий інсайдерський звіт вказує на плани Apple інтегрувати в смарт-годинник Apple Watch апаратний глюкометр. Він зможе доповнити вже існуючий арсенал датчиків, в числі яких пульсометр, оксиметр і алгоритм побудови електрокардіограми.

Вказується, що Apple розглядає варіант впровадження функції визначення рівня цукру в крові користувача. Таким чином компанія могла б істотно полегшити життя людей, які страждають від діабету. Особливістю запропонованого американською компанією способу може стати відсутність необхідності регулярно здійснювати забір крові і використовувати одноразові тестові смужки.

Інсайдери відзначають, що Apple числиться одним з найбільших замовників компанії Rockley Photonics, що розробила датчики нового покоління, реалізація яких запланована на 2022 рік. Пропускаючи інфрачервоне світло з певною частотою через шкіру, вони здатні прораховувати рівень цукру в крові.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є також думка, що глюкометр стане не єдиним нововведенням, яке чекає Apple Watch Series 7. Apple цілком може інтегрувати датчики, здатні вимірювати рівень алкоголю в крові, а також актуальне артеріальний тиск.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.