Продукт дня: Neurable Enten – навушники з керуванням силою думки

Компанія Neurable представила бездротові навушники Enten. Вони вміють зчитувати мозкову активність, що дозволяє користувачеві управляти ними без дотиків, голосових команд і смартфона – однієї лише силою думки.

Розробники також стверджують, що ці навушники визначають настрій користувача і можуть підбирати музику таким чином, щоб налаштовувати його на потрібний лад, підвищуючи працездатність або навпаки, готуючи до сну.

Розробка Enten зайняла приблизно 10 років. За цей час продукт пройшов етап від декількох громіздких прототипів з безліччю датчиків до цілком симпатичних навушників повнорозмірного форм-фактора.

Neurable Enten
У Enten використовуються 16 датчиків, які вплетені в тканинні амбушюри і фіксують активність мозку за пульсаціям певних точок на вухах і голові, отримуючи розширені показники електроенцефалограми. Співзасновник компанії Neurable, нейробіолог Рамзес Алькайд стверджує, що аналіз отриманих даних за своєю точністю близький до лабораторного.

Навушники обмінюються даними з мобільним додатком, а воно за допомогою нейромережевої технології визначає фізичний стан людини і періоди, коли він продуктивний або розслаблений.

Підтримується управління музикою жестами: можна перемикати треки, ставити їх на паузу і відновлювати відтворення кивками голови або подмигиванием. Датчики стежать за активністю мозку, пов’язаної з цими рухами, і передають навушників відповідні команди, які можна налаштувати під себе в залежності від уподобань.

Neurable Enten
В іншому Enten – типові бездротові навушники топового рівня. У них використовується чіпсет від Qualcomm з аудіокодеком AptX, є вбудований мікрофон для голосових команд і спілкування по телефону, а заряду акумулятора вистачає на 12 годин роботи.

Neurable зазначає, що розвиток нейромережевих технологій і подальші дослідження в майбутньому дозволять значно розширити можливості цих навушників і наступних моделей. Вивчення зовнішніх проявів мозкової активності може привести до появи різноманітних інтерпретацій (як це сталося у випадку з появою просунутих показників від фітнес-трекерів і смарт-годин на основі відносно простого вимірювання пульсу на зап’ясті).

Neurable почне продавати ці навушники в травні 2022 року за ціною 399 доларів. Компанія також веде переговори з різними виробниками про ліцензування своєї технології для використання в навушниках популярних брендів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.