Нове оновлення Windows 10: що зміниться

Компанія Microsoft планує освіжити дизайн своєї операційної системи Windows 10, і це відомо вже досить давно. Очікується, що візуальні зміни з’являться в операційній системі вже у жовтні або листопаді цього року, коли вийде оновлення Windows 10 21H2 під кодовою назвою Sun Valley. У Мережі вже з’явилися перші дані про це оновлення – розкрито дизайн нової панелі задач та меню, пов’язаних з нею.

Як можна побачити, у новій версії Windоws 10 будуть не лише заокруглені кути – меню, які пов’язані з панеллю задач у актуальній версії, у новій будуть окремими елементами та будуть сховані за нею. Для прикладу, контекстне меню, яке відкривається при натисканні на будь-який ярлик на панелі задач, у Windows 10 21H2, буде відкриватися над панеллю.

Точно так само відділиться від панелі і меню Пуск. Можна сказати, що у Windows 10 Пуск стане “плаваючим”. Завдяки таким нововведенням Windows 10 стане ще більше схожою на macOS. Наразі плаваючий дизайн доступний для Windows 10 Developer Preview, щоправда, поки лише для контекстного меню, але буде доступним і у меню Пуск, і для значків сповіщень (регулятора гучності, меню Wi-Fi і т.п.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.