Apple AirTag працює навіть з Android. Але тільки в одному режимі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смарт-мітка Apple AirTag виявляється Android-смартфоном, правда користуватися ним таким чином не вийде. Про це повідомила служба підтримки Apple в свіжій статті на офіційному сайті компанії.

Згідно з повідомленням, AirTags отримають розумний «режим пропажі», завдяки чому втрачену мітку можуть повернути власнику. Якщо піднести будь-який смартфон з NFC – навіть з ОС Android на борту – до чужого AirTag, можна буде перейти по персональному посиланням його власника. URL-адресу з’явиться на екрані смартфона автоматично – це схоже на процес сканування QR-коду.

Відкривши персональну посилання, знайшов зможе побачити інформацію про пристрій – наприклад, його серійний номер. Якщо власник вже відзначив свій AirTag як втрачений, на тій же сторінці можна буде побачити інформацію, яку він вважав за потрібне заздалегідь вказатив додатку «Локатор» – зокрема, це може бути домашня адреса або контакти для зв’язку. До речі, на цьому моменті можна зробити висновок, що новий аксесуар досить щільно пов’язаний з додатком «Локатор» – отже, поки не з’явиться відповідний пункт для Android, AirTag навряд чи повноцінно запрацює на цій ОС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто нагадати, що AirTags отримають можливість визначати і відсилати власникові свою геолокацію в тому числі за допомогою чужих iPhone, що знаходяться поблизу. Схожа система вже реалізована в актуальній лінійці пристроїв; для неї задіюється Bluetooth, а в підтримуваних країнах – чіп 5G UltraWide. Інформація передається в зашифрованому вигляді, при цьому шанс знайти свою мітку дуже великий, так як досить багато людей користуються смартфонами від Apple. Крім цього, додаток «Локатор» навчилосявизначати стеження за допомогою розумних аксесуарів.

Крім AirTag, компанія представила нові iMac з кольоровим корпусом і чіпом Silicon M1, а також анонсувала iPad Pro з дисплеєм mini-LED – в ньому теж використовується торішній процесор від Apple. Напевно, настільки дивної ситуація на ринку не була ніколи: протягом однієї години були представлені і настільний комп’ютер, і планшет, які управляються однією і тією ж системою-на-чіпі і практично рівні за потужністю. Схоже, компанія дуже задоволена своїм процесором і має намір використовувати його в максимальній кількості пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.