Xiaomi Mi Smart Band 6: потужніше не потрібно

Браслет Xiaomi Mi Band 6 доопрацьований до досконалого рівня, при цьому у гаджета залишилася бюджетна ціна. Розробники Xiaomi внесли багато змін в порівнянні з п’ятою версією.

Дизайн фітнес-трекера
Ніяких шокуючих оновлень. Корпус виконаний у вигляді добре впізнаваною капсули і доповнюється тонким силіконовим ремінцем. Правда, він отримав додаткові виступи для кращої фіксації і доступний в цікавих відтінках: колір слонової кістки, оливковий, блакитний, помаранчевий і жовтий. Наймасовішим буде чорний ремінець для Xiaomi Band 6.

Дисплей додав в розмірах і тепер діагональ складає 1,56 дюймів. У порівнянні з попереднім поколінням екран більше майже на 50%. AMOLED-панель займає практично всю передню поверхню, рамки стали ультратонкими. З фронтальної зони пропала сенсорна кнопка управління, тепер будь-які дії потрібно виконувати свайпом.

Автономність гаджета
Час автономної роботи ніколи не було слабким місцем пристрою, навіть за підтримки безлічі функцій. Тому фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 6 , як і раніше, оснастили акумулятором на 125 мАг.

Це означає, що при постійному використанні базових датчиків аксесуар пропрацює на одному заряді до 14 днів. Якщо користуватися новими функціями, автономність незначно скоротиться – до 10-12 днів. Індикація зарядки стала більш інформативною. Рівень заряду нарешті відображається в процентах.

Відстеження показників здоров’я та активності 
Вбудовані датчики відслідковують стандартні показники:

  • пройдені за день кроки і відстань;
  • кількість витрачених калорій;
  • пульс;
  • фази і якість сну;
  • частота серцевих скорочень.

Періодичність виміру серцебиття змінюється за бажанням користувача. Xiaomi Mi Smart Band 6 може моніторити серцебиття кожну хвилину і проводити вимірювання з періодичність в 5, 10 або 30 хвилин. Обраний діапазон впливає на автономність смарт-аксесуара. Важлива функція – годинник може попередити, якщо під час відпочинку пульс сильно збільшиться.

Розробники додали 19 режимів тренування. Попередня модель розпізнавала 11 варіантів активності, нова – 30. Додати вирішили вузькі спортивні напрями: кікбоксинг, бадмінтон і т.д. При цьому автоматично розпізнати трекер може тільки 6 тренувальних режимів: звичайний біг, біг на біговій дорожче, спортивна ходьба, веслування, їзда на велосипеді і заняття кроссфітом.

Фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 6 оснастили сенсором SpO2. Це датчик, що вимірює рівень кисню в крові. Робити виміри можна протягом дня, вночі під час сну датчик не спрацьовує. Процес займає пару секунд.

Продуктивність і пам’ять
Аксесуар став відчутно спритніше. Цьому сприяло збільшення оперативної і вбудованої пам’яті. Ємність ОЗП зросла з 512 Кб до 2 Мб, а вбудоване сховище розширили з 16 Мб до 32 Мб.

Xiaomi Mi Band 6 може працювати в парі зі смартфонами на базі iOS або Android. Для зв’язку використовується високошвидкісний модуль Bluetooth 5.0.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.