Експерт розповів, як продовжити життя ноутбука

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сучасному світі практично кожна людина користується ноутбуком, адже це необхідний пристрій і для роботи, і для відпочинку.

Згідно зі статистикою, користувачі замінюють ноутбуки раз в чотири роки. Що ж потрібно зробити, щоб продовжити термін служби своєї техніки?

Експерт Дмитро Рябінін розповів, що для продовження життя батареї свого ноутбука потрібно дотримуватися кількох правил. По-перше, не дозволяйте акумулятора повністю розряджатися, тому що він має обмежену кількість циклів зарядки. Чим рідше ви заряджаєте свій ноутбук, тим термін його служби стає більше, повідомляє comments.ua .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, не забувайте про дотримання температурного режиму, тому що літій-іонні акумулятори, які працюють на більшості ноутбуків, погано переносять високу температуру і спеку. Під час роботи слідкуйте за тим, щоб вентиляційні отвори були відкриті.

Інші експерти кажуть, що для продовження служби свого ноутбука важливо використовувати “легкі” програми. Наприклад, якщо у вас Windows 10, то встановіть в якості браузера Edge, тому що він продовжить термін служби акумулятора на 35-55% в порівнянні з Chrome або Firefox.

А якщо на ноутбуці грають в вимогливі ігри навіть на мінімальних настройках, то не зайвим буде додаткове повітряне охолодження за допомогою звичайної вентиляційної підставки, бажано з окремим блоком живлення (РЕД). Вентиляторна підставка значно знизить температурний режим роботи, а ноутбук прослужить набагато довше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.