Categories: Ґаджети

Чи правильно ви заряджаєте мобільний телефон?

Share

Уже заряджений телефон, усе ще підключений до електромережі – одна з основних помилок. Продовжувати заряджати на 100 відсотків заряджений телефон – шкідливо. Після повної зарядки літій-іонний акумулятор починає отримувати електрику невеликими імпульсами, які допомагають підтримувати рівень заряду на максимумі. Таким чином, батарея в цей момент знаходиться в стресовому стані, а це зношує акумулятор. Тому, коли телефон повністю зарядився, від’єднайте його від джерела живлення.
✓ Багато хто вважає, що треба дочекатися 100 % зарядки. На думку експертів, найкраще підтримувати обсяг зарядки батареї від 30 до 80 %, відправляючи його періодично на короткі підзарядки.
✓ Звичка повністю розряджати телефон «садить» батарею, тому краще відправляти телефон на зарядку, не чекаючи повідомлення про низький заряд. Повністю давати телефону розрядитися до виключення потрібно тільки 1 раз у два місяці, щоб калібрувати батарею.
✓ Батареї смартфонів украй негативно реагують на високі температури: оптимальний температурний коридор від 1 до 35 градусів.
✓ Якщо в пристрою є можливість заряджатися без дроту, це ще не значить, що потрібно постійно це робити. Такий спосіб варто використовувати як резервний, у тому випадку, коли немає можливості скористатися звичайним.
✓ Деякі чохли можуть погано проводити тепло і призводити до нагрівання апарату, а це вкрай шкідливо не лише для батареї, а й для всього пристрою.
✓ Кабель, що з’єднує зарядку й апарат, найкрихкіший елемент ланцюга живлення. Саме він найчастіше виходить із ладу. Замінити його нескладно, але при купівлі нового будьте уважні й обов’язково консультуйтеся з продавцем. Кабелі для передачі даних зі смартфона на комп’ютер зовні нічим не відрізняються від кабелів живлення, але розраховані на іншу потужність і напругу. Вони гріються самі й провокують перегрів батареї.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024