Ціни на побутову техніку значно зростуть: експерти назвали причину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблема дефіциту мікросхем дедалі стає більш вагомою. Нестача напівпровідникової продукції здійснює негативний вплив абсолютно на всі сфери. Сьогодні авторитетні джерела повідомили, що це призведе до значного зростання цін на побутову техніку.

Нещодавно експерти компанії Media Group повідомили, що виробники побутової техніки страждають від глобального дефіциту мікросхем. Постачальники напівпровідникової продукції постійно знаходяться під тиском. Наразі ринкова капіталізація Media Group становить $91,7 млрд. Цей показник робить компанію однією з найвпливовіших в сегменті побутової техніку. Вона виробляє: холодильники, пральні машини, кондиціонери та інші прилади.

Мікросхеми для побутової техніки значно простіші, ніж напівпровідники, які використовуються в смартфонах та ПК. Однак їх собівартість все одно зростає через обмежену пропозицію. Дефіцит оказує не тільки негативний вплив на китайський ринок. В інших країнах вартість побутової техніки також зросте. Нагадаємо, що саме в Китаї виробляється 2/3 від усіх кондиціонерів, телевізорів, мікрохвильовок, а також близько 50% пральних машин.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.