Ігрова відеокарта Intel Xe-HPG: перші фото і характеристики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мережеві інформатори опублікували знімки і ключові специфікації неанонсованої геймерскої новинки. Очікується, що продуктивна відеокарта Intel складе конкуренцію рішенням NVIDIA і AMD в сегменті ігрового заліза для десктопів.

Відповідно до джерела, на фото представлений інженерний зразок графічного прискорювача. За попередньою інформацією, Intel Xe-HPG отримає 512 виконавчих блоків, а пікова частота GPU буде досягати 2,2 ГГц. Моделі також приписують 16 ГБ відеопам’яті стандарту GDDR6 і тепловий пакет (TDP) близько 275 Вт. На фотографії також видно коннектори 6-pin і 8-pin для додаткового харчування.

Intel Xe-HPG

Інсайдери заявляють, що за рівнем продуктивності новинка займе проміжне положення між NVIDIA GeForce RTX 3070 і RTX 3080. З чуток, Intel готується реалізувати і аналог технології ІІ-згладжування NVIDIA DLSS, яка буде називатися XeSS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Intel Xe-HPG

Анонс геймерской відеокарти Intel очікується в кінці четвертого кварталу поточного року, а її масове виробництво імовірно почнеться лише у 2022-му. Вартість майбутньої новинки поки невідома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.