GeForce RTX 2080 Ti протестували після 18 місяців “майнінгу”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дефіцит і висока ціна нових відеокарт часто штовхають користувачів на вторинний ринок. Що може очікувати зважився на такий крок покупця, показали блогери YouTube-каналу Testing Games. Ентузіасти порівняли два примірника NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti – новий і вживаний, що простояв у фермі півтора роки.

Обидва графічних адаптера тестувалися в ігрових завданнях при роздільній здатності 4K. Як виявилося, лічильник fps у «майнерского» примірника просів на 5-11% в різних тайтла в порівнянні з новим. Крім того, «фермерська» відеокарта нагрівалася набагато більше (різниця становила до 30 ° C), працювала на знижених тактових частотах і виділяла додатків трохи менше відеопам’яті. Крім того, на графіках добре помітно падіння таймінгов кадру.

На жаль, оцінку технічного стану колишнього у вживанні GPU автори ролика не проводили. Думки в коментарях під відео розділилися на два табори. Частина користувачів висловилася проти покупки таких відеокарт, аргументуючи це деградацією електронних компонентів через надмірну навантаження на залізо. Прихильники Майнінг, в свою чергу, стверджують, що всі виявлені проблеми нібито вирішить заміна термоінтерфейсу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.