Bloomberg: новий iPad Pro буде таким же потужним, як Mac на M1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свіжі iPad Pro 2021 року будуть подані в березні і отримають процесор Apple A14X, який буде порівнянний по продуктивності з чіпом Silicon M1. Про це розповів Марк Гурман, що працює в Bloomberg.

За словами журналіста, дизайн майбутнього iPad Pro 2021 буде дуже схожий на поточну модель планшета. Він вважає, що iPad оснастять дисплеєм mini-LED , через що девайс стане трохи товстішим – при цьому яскравість і контрастність екрану відчутно зростуть. Але найголовніше – це майбутній чіп A14X, який буде розроблений на базі процесора A14 з актуальною лінійки iPhone 12. Марк стверджує, що A14X буде лише трохи поступатися в продуктивності кристалу Apple Silicon M1. Крім того, модельний ряд iPad Pro 2021 року швидше за все оснастять модулем 5G.

Комп’ютери Mac, оснащені власним ARM-процесором від Apple, були представлені в листопаді 2020 року. Перші покупці таких пристроїв виявили, що macOS дозволяє запускати на них додатки для iOS і iPadOS, завантажуючи їх прямо з AppStore. Пізніше деякі розробники заборонили використання свого мобільного софта на Mac, а в оновленні macOS Big Sur можливість встановити будь-які iOS-додатки була видалена з системи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.